Dogecoin, DOGE
Dogecoin

Dogecoin bedenker: ‘Ik bouwde in een paar uur een bedrijf van 90 miljard dollar’

In een recent gesprek op Twitter blikte Billy Markus terug op de creatie van Dogecoin. Markus claimt dat hij Dogecoin in enkele uren bouwde.

Een kleine negen jaar later bereikte de cryptocurrency een all-time high market cap van 90 miljard dollar. Het gesprek begon nadat podcaster Anthony Pompliano zich afvroeg of er voorbeelden zijn van bedrijven zonder werknemers met een waarde van 1 biljoen dollar.

Markus reageerde snel

Markus reageerde vervolgens snel op de vraag van Pompliano, door te stellen dat hij Dogecoin in een paar uur tijd bouwde. Uiteindelijk slaagde het project erin, met de hulp van Elon Musk, om een market cap van 90 miljard dollar te bereiken.

Dogecoin werd in 2013 opgericht door Markus als grap, maar tegenwoordig kunnen we het niet meer enkel en alleen als een meme beschouwen. Een project dat het voor elkaar krijgt om een waarde van 90 miljard dollar op te bouwen is niet meer puur en alleen een grap.

Dat Markus trots is op zijn creatie blijkt wel uit zijn naam op Twitter: “Shibetoshi Nakamoto.” Hiermee laat hij duidelijk blijken dat hij de Satoshi Nakamoto van de memecoins is. Terwijl hij in werkelijkheid gewoon de code van Bitcoin kopieerde en daar Dogecoin van maakte door enkele dingen aan te passen.

Opleving van Dogecoin

Eerder deze week maakte Dogecoin een gigantische opleving door, omdat Elon Musk persoonlijk had besloten om het logo van Twitter te vervangen door die van Doge. Als reactie daarop schoot de koers met ongeveer 30 procent omhoog.

Met de verandering van het logo begon ook de speculatie over de mogelijke implementatie van Dogecoin op Twitter. Dat zal nu alweer voorbij zijn, omdat het logo inmiddels weer van de website verdwenen is.

Door het verwijderen van het logo van de website is de Dogecoin koers vandaag alweer 8 procent van zijn waarde verloren. Dat brengt de munt op een koers van 0,08279 dollar en een market cap van 11,4 miljard dollar.

Dogecoin nieuws

Crypto analist: Dogecoin kan snel 1 dollar waard worden
Ripple CEO haalt keihard uit naar Dogecoin
Crypto analist: Dogecoin loopt risico op koersdaling, ongeacht volgende beweging Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Michael van de Poppe: Dit is waarom de crypto koersen dalen