Twitter Logo HQ
Dogecoin

Dogecoin koers crasht na terugkeer naar oorspronkelijk Twitter-logo

Dogecoin, ‘s werelds achtste grootste cryptocurrency en de favoriete digitale munt van Elon Musk, heeft een flinke daling doorgemaakt nadat Twitter het DOGE-logo heeft teruggezet naar het oorspronkelijke blauwe vogeltje.

Twitter heeft zijn oude logo terug

De meme coin is in de afgelopen 24 uur met meer dan 10 procent gedaald en wordt nu verhandeld rond de $0,083. De waarde daalde donderdag aanzienlijk, met maar liefst 6% in één uur, kort nadat het Dogecoin-logo van het Twitter-platform was verdwenen.

Het Dogecoin (DOGE)-logo verscheen maandag op mysterieuze wijze op de website van Twitter en verving het blauwe vogellogo. De waarde steeg vervolgens met meer dan 20 procent.

Echter, gisteren is het oude logo weer terug geplaatst en is het DOGE-logo verdwenen. Elon Musk, eigenaar van Twitter en fervent spreker over DOGE, heeft nog geen verklaring gegeven voor de initiële verandering van het logo op de social media website.

De historie van Dogecoin

Dogecoin werd in 2013 gecreëerd als een humoristisch eerbetoon aan de “doge”-meme. Het doel was om de draak te steken met Bitcoin, de grootste en oudste cryptomunt.

Tesla-CEO Elon Musk, tevens de rijkste man ter wereld, begon in 2020 de munt op Twitter te promoten door middel van memes. Hierdoor steeg de waarde en verwierf de munt een cultstatus.

Sindsdien hebben Musk en mede-miljardair-investeerder Mark Cuban aangegeven dat de munt op een dag als een serieuze cryptocurrency voor betalingen zou kunnen dienen.

Ondanks de potentie van de munt wordt Dogecoin momenteel verhandeld op 88% onder zijn hoogste waarde ooit in november 2021 van $0,73.

Dogecoin nieuws

Crypto analist: Dogecoin kan snel 1 dollar waard worden
Ripple CEO haalt keihard uit naar Dogecoin
Crypto analist: Dogecoin loopt risico op koersdaling, ongeacht volgende beweging Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt