Dogecoin, doge
Dogecoin

Dogecoin bereikt mijlpaal van 1 miljoen transacties per dag

Dogecoin (DOGE) ziet in de afgelopen weken een milde stijging in tegenstelling tot andere altcoins. Toch is het netwerk nog springlevend als we naar on-chain data kijken. Volgens blockchain analyse platform IntoTheBlock heeft het project sinds 30 januari, elke dag meer dan 1 miljoen transacties verwerkt. Op 2 februari bereikte het dagelijkse aantal transacties een lokale piek, met meer dan 1,8 miljoen transacties.

Wanneer we deze cijfers naast die van Bitcoin (BTC) leggen, wordt de omvang van Dogecoin’s transactievolume des te opmerkelijker. Recentelijk heeft Dogecoin een gemiddeld dagelijks transactievolume bereikt dat 2,5 tot 3,1 keer zo hoog ligt als dat van Bitcoin. Ter vergelijking: het Bitcoin-netwerk heeft sinds de start van deze maand gemiddeld zo’n 320.000 tot 400.000 transacties per dag verwerkt.

Een hoog transactievolume is indicatief voor een actieve en betrokken gebruikersbasis, die voortdurend het netwerk gebruikt. Dit hoge volume aan transacties wijst op een grotere betrokkenheid en kan een positieve bijdrage leveren aan de beveiliging en decentralisatie van het netwerk. Het onderstreept het bestaan van een gezond ecosysteem met een levendige gemeenschap, wat cruciaal is voor de duurzame levensvatbaarheid van de munt op de lange termijn.

Analisten zijn positief

Andere indicatoren bevestigen eveneens een positieve trend. Cryptoanalist Ali Martinez meldde eind vorige maand een opmerkelijke groei in het aantal Dogecoin-wallets, met bijna 250.000 nieuwe registraties. Deze toename is een duidelijk bewijs van significante adoptie en overstijgt alle voorgaande groeicijfers van 2024, wat wijst op een toenemende vraag naar DOGE voor de lange termijn.

Desinteresse van Elon Musk

Ondanks sterke technische signalen, heeft Dogecoin recentelijk niet zo goed gepresteerd op de markt, een situatie die deels toegeschreven kan worden aan de invloed van Elon Musk en zijn recente activiteiten op platform X. Musk, eerder bekend als een katalysator voor prijsstijgingen van Dogecoin, kampt nu met juridische complicaties gerelateerd aan zijn overname van Twitter. Zijn afnemende betrokkenheid op sociale media lijkt bovendien de publieke belangstelling voor Dogecoin te verminderen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Dogecoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Dogecoin nieuws

Dogecoin koers stijgt met 20 procent, maar experts waarschuwen voor risico’s
Crypto analist legt uit waarom je nu Dogecoin moet kopen
Gaat de Dogecoin koers richting 1 dollar in deze crypto cyclus?
Meer nieuws

Meest gelezen

Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt
Experts bezorgd na verlies van Ripple in rechtszaak tegen SEC