Dogecoin koers
Dogecoin

Dogecoin bullish: 63% van alle adressen op virtuele winst

De grote meerderheid van de adressen op de blockchain van Dogecoin staan momenteel in het groen. Ruim 63 procent van de wallets heeft hun Dogecoin voor een lagere koers ingekocht dan de huidige koers en normaal gesproken is dat een positief signaal voor een cryptomunt.

Waarom?

Omdat dit een signaal is dat het bullish momentum terugkeert. Mogen we ons dan al opmaken voor een nieuwe bullmarkt?

Sterk herstel voor Dogecoin

Vanaf de bodems van oktober is de Dogecoin koers met 54 procent gestegen, wat een sterk ‘herstelsignaal’ oplevert voor de memecoin. Nu lijkt de munt tegen een belangrijke weerstand aan te lopen op het koersniveau van 0,0815 dollar. Op het moment van schrijven is het daar nog niet, want de koers klokt nu binnen op 0,07769 dollar.

Mocht Dogecoin voorbij dit punt schieten, dan lijkt een koers van 0,0876 dollar in het verschiet te liggen voor de favoriete munt van Elon Musk.

Een andere positieve indicator voor Dogecoin is het vormen van een golden cross op de dagelijkse grafiek. We spreken van een golden cross als het 50-daagse bewegende gemiddelde van een munt boven het 200-daagse bewegende gemiddelde weet te komen.

Verder laat ook de Moving Average Convergence Divergence (MACD) een momentum-indicator uit de technische analyse, positieve signalen zien voor Dogecoin.

Meerderheid van de adressen in het groen

Nu staan dus ongeveer 63 procent van alle Dogecoin-adressen in het groen. Een relatief klein percentage van 21,5 procent staat nog in het rood, wat betekent dat ze hun munten voor een hogere koers hebben ingekocht dan de huidige 0,07769 dollar.

Een significant deel van 15,4 procent van alle adressen staat momenteel op break-even wat betekent dat ze winst noch verlies hebben gemaakt op hun investering. Mocht er een bullrun komen, dan is dat vanaf hier een prima startpunt voor die 15 procent.

Maar dan moet Dogecoin wel meegaan in de feestvreugde, als die er überhaupt komt…

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Dogecoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Dogecoin nieuws

Dogecoin (DOGE) staat voor mogelijk explosieve groei in 2025, zegt analist
Trump kiest Elon Musk voor nieuwe D.O.G.E.-commissie: Miljardenbesparingen in zicht?
Het succes van Dogecoin hangt af van Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
Crypto analist: Dit is hét moment om XRP te kopen voordat het $40 bereikt