Dogecoin koers
Dogecoin

Dogecoin (DOGE) staat voor mogelijk explosieve groei in 2025, zegt analist

2024 kende een vliegende start met aanzienlijke prijsstijgingen, vooral aangedreven door Bitcoin (BTC). Ook Dogecoin (DOGE), de onbetwiste leider onder de memecoins, profiteerde mee van deze marktbewegingen.

Volgens crypto-analist Dima James Potts zal DOGE de rest van 2024 relatief stabiel blijven, maar hij voorspelt dat 2025 het jaar wordt waarin Dogecoin opnieuw een spectaculaire stijging kan doormaken.

Historisch patroon wijst op nieuwe stijging

Potts baseert zijn voorspellingen op verschillende technische indicatoren die wijzen op een mogelijk historisch hoogtepunt voor Dogecoin. Zoals te zien is in de grafiek, vond er begin september in de meerjarige DOGE-grafiek een belangrijke kruising plaats tussen de groene en rode lijnen. Dit patroon, gemarkeerd door de witte pijlen in de afbeelding, trad eerder op en leidde toen tot aanzienlijke prijsstijgingen.

De analist wijst er bovendien op dat Dogecoin zich in een cyclisch patroon beweegt. Zoals duidelijk te zien is in de grafiek, worden de consolidatieperiodes steeds langer, terwijl de daaropvolgende prijsstijgingen steeds krachtiger zijn. Potts verwacht dat de huidige cyclus, de derde in de reeks, de langste en meest krachtige zal zijn, zoals gesuggereerd door de opwaartse trendlijnen.

Afhankelijkheid van Bitcoin

Het succes van DOGE zal deels afhankelijk zijn van de prestaties van Bitcoin, dat traditioneel de markt leidt. Zoals ook eerder dit jaar bleek, zou een nieuwe bullrun van Bitcoin Dogecoin in zijn kielzog kunnen meenemen. Historische gegevens wijzen erop dat BTC mogelijk klaar is voor een nieuwe opwaartse fase.

Elon Musk over ‘D.O.G.E.’-commissie

Elon Musk, die een grote rol speelde in de enorme stijging van Dogecoin in 2021, hintte onlangs op een opmerkelijk idee. Op X suggereerde hij dat hij openstaat voor het oprichten van een nieuwe overheidscommissie onder een Trump-administratie.

Deze commissie, genaamd het Department of Government Efficiency (D.O.G.E.), zou zich richten op het verbeteren van overheidsprocessen en het verlagen van de uitgaven.

Conclusie

Analist Dima James Potts voorspelt dat Dogecoin in 2025 een explosieve groei kan doormaken, aangedreven door historische patronen en technische signalen. Hoewel de prijs van DOGE de rest van 2024 relatief stabiel lijkt te blijven, kan een nieuwe bullrun van Bitcoin de doorslag geven voor een forse prijsstijging.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Dogecoin nieuws

Trump kiest Elon Musk voor nieuwe D.O.G.E.-commissie: Miljardenbesparingen in zicht?
Het succes van Dogecoin hangt af van Bitcoin
Tesla en Musk vrijgesproken: Rechter verwerpt Dogecoin-rechtszaak van $258 miljard
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’