Dogecoin Nieuws, Shiba inu Nieuws

Dogecoin en Shiba Inu blijven grootste memecoins, ondanks zware concurrentie

Dogecoin en zijn uitdager Shiba Inu zijn op dit moment nog altijd de meest populaire memecoins van de markt in de Verenigde Staten, maar de concurrentie komt eraan. CoinGecko deed hier onderzoek naar door het aantal pageviews van de top 15 memecoins op basis van market cap in de gaten te houden. Shiba Inu was daarin blijkbaar verreweg de meest populaire memecoin in de Verenigde Staten in 2023, met 60,7 procent van alle pageviews.

Amerika de grootste

Wat verder opvalt is dat Amerika volgens CoinGecko het grootste land is op het gebied van memecoins. Zij worden op plek 2 en 3 gevolgd door India en het Verenigd Koninkrijk. “Amerika is zonder verrassing het leidende land op het gebied van memecoins en is verantwoordelijk voor 23,6 procent van de interesse in 2023 met meer dan 2 miljoen pageviews op de grootste pagina’s”, aldus CoinGecko.

De meest populaire memeecoin in de Verenigde Staten is Shiba Inu. Maar ook Pepe trekt veel aandacht met ongeveer 11,8 procent van alle pageviews, gevolgd door Bonk en Volt Uni.

Wereldwijd is Shiba Inu op dit moment ook de populairste memecoin van de markt, gevolgd door Baby Doge Coin, Pepe, Floki en Bonk. Vreemd genoeg noemen ze Dogecoin weinig tot niet in hun onderzoek, terwijl dat toch de grootste memecoin van de markt blijft.

Bijzonder fenomeen

Alles bij elkaar blijven memecoins een bijzonder fenomeen. Ze dragen in principe geen fundamentele waarde met zich mee, maar krijgen het toch voor elkaar om market caps van enkele miljoenen of zelfs miljarden op te bouwen.

Mensen stappen er puur en alleen in om meer geld te verdienen en ze dus voor een hogere koers door te verkopen. Dat gaat uiteindelijk een grote groep pijn doen, maar zolang je op tijd uitstapt is er niets aan de hand.

Dat is dan ook de kunst met memecoins. Je moet proberen om een hype zo vroeg mogelijk te herkennen en vervolgens op het schip springen en hopen dat het je lukt om op tijd weer te verkopen.

Kortom, het is een extreem riskante onderneming om jezelf op memecoins te storten. Wij zouden het eigenlijk niemand aanraden, maar als je van een gokje houdt kan het wellicht leuk zijn om eens te proberen.

Shiba Inu nieuws

ShibaSwap 2.0 in ontwikkeling: Een revolutionaire upgrade voor het Shiba Inu ecosysteem
Shibarium onthult nieuw SHIB token-burn-mechanisme
Kan Shiba Inu ooit 1 cent waard worden? Analyse door Google’s AI
Meer nieuws

Meest gelezen

Ripple advocaat trekt zich terug uit rechtszaak: Wat betekent dit?
Kan Shiba Inu ooit 1 cent waard worden? Analyse door Google’s AI
Waarom Bitcoin, Ethereum en Litecoin vandaag forse dalingen ervaren