Dogecoin, twitter
Dogecoin, Floki, Shiba inu

Dogecoin en Shiba Inu omhoog na tweet Musk van hond in Twitter CEO-stoel

Dogecoin en Shiba Inu zijn gestegen nadat Elon Musk een foto op Twitter plaatste waarop zijn hond poseert als de nieuwe CEO van Twitter.

De gemeenschap rondom deze munten interpreteert het bericht van Musk waarschijnlijk als een boodschap over mogelijke toepassingen voor de memecoins die naar Twitter komen. Dogecoin pakte over de afgelopen 24 uur een plus van 5,52 procent als gevolg van het bericht van Musk.

Musk en Dogecoin

De relatie tussen Elon Musk en Dogecoin gaat inmiddels al jaren terug. Iedereen binnen de techwereld weet dat de flamboyante CEO van SpaceX, Tesla en Twitter ervan houdt om grappen te maken. Dogecoin is wat dat betreft al jaren onderdeel van zijn portefeuille. Het lijkt erop dat Musk geen kans onbenut laat om de crypto-gemeenschap in vervoering te brengen.

Zijn gigantische following en aanzien binnen de techwereld maken dat simpele berichten van Musk de koersen omhoog of omlaag kunnen sturen. Zelfs een foto van zijn Shiba Inu hond met het onderschrift “De nieuwe CEO van Twitter is geweldig” zorgt ervoor dat de koersen van deze munten flink omhoog gaan.

Shiba Inu doet het iets minder dan Dogecoin, maar scoort over de afgelopen 24 uur alsnog een plus van 4,76 procent als gevolg van de tweet van Musk. Overigens is Musk daadwerkelijk op zoek naar een nieuwe CEO voor Twitter. “Ik zal mijn positie als CEO opzeggen zodra ik iemand kan vinden die idioot genoeg is om het over te nemen!” zo sprak Musk enige tijd geleden.

Floki door het dak

Nog opvallender is wellicht de stijging van de munt Floki, wat de naam van de hond van Musk is. Die schoot, op het moment van schrijven, namelijk met 30,36 procent omhoog de afgelopen 24 uur. Het blijft vreemd om te zien dat er daadwerkelijk mensen zijn die met trades reageren op dit soort foto’s van Musk. Alsof ze het idee hebben dat hij daadwerkelijk iets met de munt Floki wil ondernemen.

In januari schoot de koers van Floki overigens ook al met bijna 100 procent omhoog, nadat de Floki Inu DAO was overeengekomen om 100 miljoen dollar aan tokens te burnen. Dat betekent dat die tokens uit de omloop gaan en nooit meer terugkomen. Hierdoor worden de munten schaarser en kan de koers stijgen.

Dogecoin nieuws

Crypto analist: Dogecoin kan snel 1 dollar waard worden
Ripple CEO haalt keihard uit naar Dogecoin
Crypto analist: Dogecoin loopt risico op koersdaling, ongeacht volgende beweging Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
Crypto analist verwacht een mega Solana crash tot $13
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken