Shiba inu, Dogecoin
Dogecoin, Shiba inu

Dogecoin en Shiba Inu tonen veerkracht door sterke liquiditeit

Ondanks een forse daling van de prijzen van Dogecoin (DOGE) en Shiba Inu (SHIB) in de afgelopen dagen, tonen deze projecten toch tekenen van kracht. Dit blijkt uit gegevens van de institutionele crypto-exchange FalconX.

Beide munten registreerden hoge handelsvolumes terwijl hun koersen daalden, wat suggereert dat de liquiditeit van de projecten intact is gebleven.

In de afgelopen dagen daalde de prijs van Dogecoin (DOGE) van $0,20 naar een lokale dieptepunt van bijna $0,14, wat neerkomt op een daling van ongeveer 30%. Sindsdien heeft de koers van deze prominente memecoin enig herstel getoond en is het gestegen naar een huidig niveau van $0,155.

Een soortgelijk patroon is waargenomen bij Shiba Inu (SHIB); deze altcoin handelde een week geleden nog rond $0,000029, maar zakte vervolgens onder de $0,000020, een daling van 32%. Ook SHIB vertoont tekenen van herstel, met een klein herstel naar een huidige waarde van $0,000022.

Handelsvolume blijft hoog

Hoewel de prijzen van memecoins recentelijk een sterke daling hebben doorgemaakt, blijft het handelsvolume op de memecoinmarkt relatief hoog. In maart bereikte het dagelijkse handelsvolume van de gehele memecoinmarkt bijna $6 miljard. Tijdens de recente crash daalde dit volume tot $3 miljard.

Ondanks deze halvering van het volume, is het nog steeds aanzienlijk hoger vergeleken met januari, toen de memecoinmarkt een handelsvolume van slechts $500 miljoen ervoer.

Liquiditeit belangrijk voor memecoin markt

Liquiditeit is een cruciaal aspect van aandelen en cryptocurrencies. Een lage liquiditeit kan een groot risico vormen, omdat zelfs een beperkt verkoopvolume de koers significant kan doen dalen. Daarentegen duidt een hoog handelsvolume op een sterke vraag en wordt het gezien als een teken van een volwassen cryptocurrency. Dit standpunt wordt ook gedeeld door de exchange FalconX:

“Samenvattend, zelfs als de korte termijn prijs- en volumetrends wijzen op een vermoeide markt, toont de diepte van de markt aan dat memecoins mogelijk meer uithoudingsvermogen hebben dan sommigen verwachten,” aldus FalconX.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Dogecoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Dogecoin nieuws

Inspiratie voor Dogecoin is overleden: Kabosu is er niet meer
Staat X op het punt om Dogecoin te integreren?
Waarom stijgt de Dogecoin koers vandaag?
Meer nieuws

Meest gelezen

Analist: Nu XRP kopen vergelijkbaar met vroege investeringen in Apple, Google en Tesla
Altseason op komst? Crypto analisten verwachten vuurwerk
Nederlandse crypto analist: Bitcoin koers kopieert de bullmarkt van 2017