Dogecoin, Doge
Dogecoin

Dogecoin koers schiet omhoog, tijd voor een nieuwe memecoin hype?

Bitcoin doet het momenteel extreem goed, maar Dogecoin blijft daar zeker niet bij achter. De veteraan op het gebied van memecoins is de afgelopen 24 uur met 5,15 procent gestegen en staat over de laatste zeven dagen zelfs op een plus van 13,22 procent. Daarmee heeft het project een koers van 0,06799 dollar en een indrukwekkende market cap van 9,51 miljard dollar.

Wat is er aan de hand?

Elon Musk heeft niet van zich laten horen over Dogecoin, dus dat kunnen we in ieder geval uitsluiten als reden voor de pomp van de memecoin. Het lijkt erop dat het om een technische uitbraak gaat. Nadat de stevige weerstand bij de koers van 0,063 dollar werd doorbroken schoot de munt omhoog naar de huidige koers van 0,06799 dollar.

De uitbraak betekent niet alleen een potentieel keerpunt in de trend van de afgelopen weken, maar nu lijkt er ook de potentie te zijn om door te zetten naar de koers van 0,095 dollar.

Dat is op dit moment de volgende barrière in de grafiek voor de digitale munt. Als het lukt om die te doorbreken, dan zitten we voor Dogecoin weer in bullmarkt terrein.

Daarvoor moeten de bulls echter nog wel even doorzetten, want die koers is vanaf het huidige niveau niet zomaar bereikt. De eerste horde op weg naar die mijlpaal komen we op 0,075 dollar tegen, gevolgd door de weerstand op 0,083 dollar.

Kapitaalinstroom op de markt

Over het geheel gezien is de cryptomarkt aan een paar goede dagen bezig. Dat lijkt alles te maken te hebben met de plotseling institutionele interesse in Bitcoin en crypto.

De grote drijver van deze opmars van de muntjes is BlackRock, dat eerder deze week de aanvraag van een Spot Bitcoin ETF aankondigde.

Verder zijn partijen als WisdomTree, Invesco, Fidelity en zelfs Deutsche Bank ook weer actief op het gebied van Bitcoin en crypto.

De traditionele financiële industrie ziet duidelijk kansen nadat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission de rechtszaken tegen Binance en Coinbase bekendmaakte.

Dogecoin nieuws

Crypto analist: Dogecoin kan snel 1 dollar waard worden
Ripple CEO haalt keihard uit naar Dogecoin
Crypto analist: Dogecoin loopt risico op koersdaling, ongeacht volgende beweging Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Is dit waarom de Ripple (XRP) koers gigantisch hard stijgt?
Einde van Ripple (XRP) rechtszaak met de SEC mogelijk deze week
XRP koers valt plotseling omlaag terwijl Bitcoin en Ethereum koersen stabiliseren