Dogecoin, doge
Dogecoin

Dogecoin koers stijgt met 20 procent, maar experts waarschuwen voor risico’s

Dogecoin (DOGE) bevindt zich in een periode van hevige volatiliteit. Na een aanzienlijke daling van ongeveer 45% vanaf zijn piek in maart, heeft de munt recentelijk een sterke waardestijging meegemaakt, gestimuleerd door een opleving in de gehele cryptomarkt.

Tegelijkertijd heeft een afname in het open interest geleid tot zorgen over de toekomstige vooruitzichten van deze populaire meme coin.

Snelle daling in Open Interest voor Dogecoin

Open interest duidt op het aantal nog niet gesloten of afgewikkelde contracten voor financiële activa zoals aandelen, obligaties of crypto-opties. Recentelijk is de open interest voor Dogecoin volgens gegevens van het blockchain-analyseplatform CoinGlass drastisch gedaald.

Binnen een week tijd is deze met 66,5% afgenomen, van een hoogtepunt van $1,87 miljard naar ongeveer $600 miljoen. Deze daling, die in april begon, heeft zich doorgezet in mei.

Een afname van de open interest wijst op een vermindering van het totaal aantal uitstaande contracten voor bepaalde financiële activa, wat vaak duidt op een afnemende interesse of betrokkenheid van handelaren en investeerders. Historisch gezien kan een daling van de open interest neerwaartse prijsdruk veroorzaken op de betreffende activa, zoals in dit geval Dogecoin (DOGE).

Indien de open interest voor Dogecoin aanhoudend daalt, zou dit kunnen leiden tot grote koersdalingen. Anderzijds, als de open interest weer aantrekt, kan dit wijzen op een mogelijke prijsstijging, vooral als de prijs van Bitcoin (BTC) gunstig evolueert en de interesse onder handelaren toeneemt.

Bekende analist blijft positief over Dogecoin

Ondanks de dalende open interest en de zorgen die daarmee gepaard gaan, blijft cryptoanalist Ali Martinez optimistisch over de langetermijnvooruitzichten van Dogecoin. Martinez heeft een patroon geïdentificeerd, bekend als de “dalende driehoek”, dat doorgaans wordt beschouwd als een bearish indicator.

Echter, volgens Martinez kan dit patroon bij Dogecoin juist duiden op een aanstaande aanzienlijke koersstijging, gebaseerd op historische data. Bovendien kan een dalende dominantie van Bitcoin kansen scheppen voor Dogecoin en andere altcoins.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Dogecoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Dogecoin nieuws

Waarom stijgt de Dogecoin koers vandaag?
Dogecoin koers van $0,25 in mei?
Crypto analist legt uit waarom je nu Dogecoin moet kopen
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten