Elon Musk
Dogecoin

Dogecoin schiet omhoog na uitspraak Elon Musk over bouwen van mobiele telefoon

De ambities en dromen van Elon Musk lijken geen einde te kennen. Liz Wheeler, een Amerikaanse journaliste, vroeg zich af wat Musk zou doen indien Apple en Google Twitter uit de app stores verwijderen. “De man bouwt raketten naar mars, dan moet een simpele smartphone een fluitje van een cent zijn”, zo laat Wheeler van zich horen.

Musk reageert

Het duurde niet lang voordat de miljardair reageerde op het bericht van Wheeler. “Ik hoop niet dat we op dat punt komen, maar als er geen andere keuze is, dan maak ik een alternatieve smartphone”, aldus Musk. Deze uitspraak van Musk werd uiteraard direct opgepakt door de Dogecoin-gemeenschap, die meteen begonnen te speculeren over de mogelijkheden voor de cryptocurrency.

“Elon Musk’s Tesla Smart Phone zal Dogecoin accepteren! Snel en wereldwijd internet via Starlink. Vrij van censuur en één globaal nummer? Een processor-chip op basis van kunstmatige intelligentie”, aldus Crypto Daily Trade Signals met een wel heel optimistische analyse over de alternatieve smartphone. Het zou niet helemaal verrassend zijn als Musk al ergens een prototype voor een smartphone heeft klaarliggen.

Dogecoin de lucht in

In de uren na deze berichten is de Dogecoin koers weer aan een opleving begonnen. Voor de afgelopen 24 uur staat het project op een plus van 11,94 procent. Daarmee noteert Dogecoin een koers van 0,0917 dollar en een market cap van 12,17 miljard dollar. Met die market cap staat het ruim voor op Shiba Inu, de grootste concurrent op het vlak van memecoins.

Shiba Inu heeft op het moment van schrijven een market cap van 5,08 miljard dollar en een koers van 0,00000926 dollar. Ook Shiba Inu staat voor de afgelopen 24 uur op een mooie plus van 3,86 procent. Dat is iets minder dan Dogecoin, maar nog steeds niet verkeerd voor een tijdsperiode van 24 uur. 

Dogecoin nieuws

Dogecoin (DOGE) staat voor mogelijk explosieve groei in 2025, zegt analist
Trump kiest Elon Musk voor nieuwe D.O.G.E.-commissie: Miljardenbesparingen in zicht?
Het succes van Dogecoin hangt af van Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins