Dogecoin koers
Dogecoin

Dogecoin trotseert de neerwaartse trend: tekenen van een bullish ommekeer

Dogecoin (DOGE) vertoont tekenen van herstel, mogelijk geïnspireerd door de recente rally van Bitcoin (BTC). Op het moment van schrijven schommelt de koers net onder de $0,07. Crypto-analist Ali Martinez ziet desondanks potentieel voor verdere groei. Dit optimisme is mede gebaseerd op het feit dat een dalend driehoekspatroon recentelijk is doorbroken.

Wat houdt het driehoekspatroon in?

Binnen de technische analyse van financiële markten, zoals die van cryptocurrency, verwijst een driehoekspatroon naar een grafische vorm die helpt bij het voorspellen van toekomstige prijsbewegingen van een asset. Deze driehoekspatronen kunnen oplopend, neerwaarts of symmetrisch zijn en worden gedefinieerd door de convergentie van twee trendlijnen die de prijsevoluties over een specifieke periode weergeven.

Voor Dogecoin is er recentelijk een dalend driehoekspatroon geïdentificeerd. Hierbij helt de bovenste trendlijn naar beneden, terwijl de onderste trendlijn horizontaal blijft. Hoewel dit vaak als een bearish signaal wordt beschouwd, heeft Dogecoin dit patroon doorbroken, wat wijst op een mogelijke verschuiving van een bearish naar een bullish trend.

Verwachtingen DOGE koers

Crypto analist Ali benadrukt dat Dogecoin een cruciaal weerstandsniveau van $0,067 heeft doorbroken. Hierdoor heeft de prijs stabiliteit boven dit punt bereikt, wat nu als fundament kan dienen voor verdere prijsverhogingen. Het volgende te observeren weerstandsniveau is $0,071. Als DOGE dit niveau weet te overtreffen, zou dit kunnen wijzen op een versterkte bullish trend en verdere prijsgroei.

In een eerdere analyse wees Ali eveneens op een significant sluitingsniveau rond de $0,0835. Overstijgen van dit niveau zou volgens hem essentieel kunnen zijn voor het aanwakkeren van een bull run die de prijs richting de $1 markeert.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Dogecoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Dogecoin nieuws

Dogecoin doorbreek alle weerstandsniveaus: Grote prijsstijging op komst
Dogecoin koers schiet omhoog: Eerste keer boven $0,10 in een Jaar
Gerucht: Betaling met Dogecoin voor Tesla CyberTruck binnenkort mogelijk
Meer nieuws

Meest gelezen

Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Nieuwe ontwikkelingen in Ripple rechtszaak: Mogelijke gevolgen voor XRP koers