Altcoin Nieuws, Dogecoin Nieuws

Altcoin Nieuws, Dogecoin Nieuws

Dogecoin verliest $70 miljard aan marktkapitalisatie

Dogecoin, de favoriete cryptomunt van Elon Musk, heeft tientallen miljarden dollars aan waarde verloren sinds het moment dat Musk de token op de Amerikaanse tv heeft gepromoot. De marktkapitalisatie van de altcoin ligt nu $70 miljard lager dan toen de CEO van Tesla Saturday Night Live presenteerde.


Dogecoin verliest in 6 weken 70%

Dogecoin zag begin mei een enorme prijsstijging waardoor de totale waarde van alle DOGE-tokens een hoogtepunt van $95 miljard bereikte. Toen Musk op 8 mei op SNL kwam, begon DOG, in tegenstelling tot de verwachtingen, aan een steile daling die tot op de dag van vandaag voortduurt.

Op het moment van schrijven ligt de marktkapitalisatie van Dogecoin slechts rond de $24,5 miljard, wat 75% lager is. 1 DOGE is nu ongeveer $0,19 waard. Dat is ver verwijderd van zijn All Time High van $0,73.

DOGE koersverloop – Bron: Tradingview

Het wordt nu extra pijnlijk duidelijk dat de prijsstijging van de munt puur en alleen te danken was aan de uitspraken van Elon Musk. Voor de miljardair was het vooral een grap, maar veel investeerders hebben veel geld verloren dankzij de miljardair.


Bekijk het in een breder perspectief

Het is echter niet alleen Dogecoin die veel verlies heeft geleden. Bijna alle crypto’s hebben de afgelopen weken meer dan 50% van hun waarde verloren ten opzichte van hun hoogtepunten.

Ondanks de grote verliezen is het verstandig om het in een perspectief te kunnen zien. Veel handelaren wijzen erop dat Dogecoin bijvoorbeeld in juni 2020 nog maar $0,002 waard was. Een prijs van $0,20 is dan lang zo slecht nog niet. Ook voor andere altcoins geldt dit verhaal.

“Veel altcoins zijn met 50% -70% gedaald, maar zijn nog steeds met 2000% gestegen ten opzichte van minder dan een jaar geleden”. Zo vatte het populaire handelsaccount Squeeze het deze week samen.

Bitcoin is erin geslaagd om de afgelopen weken een deel van zijn marktaandeel van altcoins terug te winnen tot boven de 47%.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten