sam-bankman-fried
Exchange

DOJ: ‘Bankman-Fried mag geen smartphone meer gebruiken’

Als het aan een advocaat van het Amerikaanse ministerie van justitie ligt, dan moeten de mogelijkheden van Sam Bankman-Fried om het internet te gebruiken stevig worden ingeperkt. De advocaat wil zelfs zo ver gaan door af te dwingen dat Bankman-Fried, de voormalige CEO van het gevallen FTX, zijn smartphone niet meer mag gebruiken.

Waarom zo streng?

De reden dat de advocaat zulke strenge eisen aan de borgtocht van Bankman-Fried stelt is dat de gevallen CEO van FTX probeerde om contact te leggen met getuigen. Dit doet Bankman-Fried allemaal terwijl hij op borgtocht is voor aanklachten in het kader van kabelfraude en witwassen. Overigens claimde hij voor de rechter onschuldig te zijn.

Eerder werd de laptop van Bankman-Fried al behoorlijk beperkt. Op dit moment kan hij alleen nog naar websites die op een bepaalde whitelist staan. Hierbij moet je denken aan nieuwsplatformen, sportwebsites, Wikipedia en websites van de Amerikaanse overheid.

Zijn gebruik van videogames en andere verbonden applicaties moet beperkt worden. Ook de ouders van Bankman-Fried moesten allerlei zaken ondertekenen, om te bevestigen dat zij hun apparaten niet beschikbaar stellen aan Bankman-Fried. Daarnaast moesten zijn tracking-software installeren.

Bankman-Fried installeerde VPN

De nieuwe eisen van de advocaat van het Amerikaanse ministerie van justitie, onder andere om de smartphone van Bankman-Fried in te ruilen voor een klaptelefoon, komen nadat hij een Virtual Private Network (VPN) installeerde.

Volgens het ministerie gebruikte hij die VPN niet alleen maar om sportwedstrijden te kijken. Mogelijk gebruikte hij de software om getuigen te contacten in zijn rechtszaak en dingen voor elkaar te krijgen om zijn straf te verminderen.

Het duurt overigens nog even voordat Bankman-Fried zijn straf te horen krijgt. Zijn zaak staat pas voor oktober op de planning in de Verenigde Staten. Zo kan hij dus in ieder geval nog een paar maanden met zijn ouders doorbrengen, voordat hij waarschijnlijk lang de gevangenis ingaat.

Exchange nieuws

Crypto.com krijgt goedkeuring van Centrale Bank van Ierland als VASP
Ministerie van Financiën van Thailand trekt licentie van cryptobeurs Zipmex in
Coinbase Advanced: Het toonaangevende platform voor ervaren crypto traders
Meer nieuws

Meest gelezen

Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
Crypto analist verwacht een mega Solana crash tot $13
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken