Trump
NFT

Donald Trump bezit voor $5 miljoen aan crypto

Donald Trump, de voormalig president van de Verenigde Staten en kandidaat voor de verkiezingen van 2024, bezit voor ruim 5 miljoen dollar aan crypto.

Waar hij in het verleden fel tegen de opkomst van Bitcoin en andere cryptocurrency’s was, begint zijn verhaal over de wereld van decentrale valuta nu te veranderen. Mogelijk omdat hij hier zelf ook een redelijk belang bij begint te krijgen.

Trumps transitie naar de cryptowereld

Aanvankelijk stond Donald Trump sceptisch tegenover Bitcoin (BTC), maar hij heeft zich onlangs op de cryptomarkt begeven door het uitbrengen van een reeks non-fungible tokens (NFT’s). Deze collectie NFT-kaarten was snel uitverkocht, waarmee Trump met succes zijn entree in de cryptowereld markeerde. Hij introduceerde verschillende NFT-collecties, waaronder plannen voor een kaart geïnspireerd door Bitcoin, onderdeel van zijn “Mugshot Edition Series”.

Volgens recente gegevens van Arkham Intelligence bezit Trump nu 340.531 ETH, ter waarde van meer dan 1 miljoen dollar. Daarnaast heeft hij 368.342 Wrapped Ethereum (WETH), eveneens met een waarde van meer dan 1 miljoen dollar. Zijn meest aanzienlijke crypto-activa liggen echter in de MAGA-munten (TRUMP), waarvan hij in totaal 579.281 stuks heeft. Deze tokens werden hem geschonken door de ontwikkelaars van het project, in een poging zijn aandacht te verkrijgen.

Explosieve groei van TRUMP-tokens

Op dit moment worden TRUMP-tokens verhandeld tussen $4,75 en $5,19 per stuk, met een piek op zaterdag van $5,19.

Deze piek markeert een opmerkelijke stijging van 44.309% ten opzichte van het historisch dieptepunt van $0,01136 per munt bereikt op 14 oktober 2023. De maximale voorraad TRUMP-tokens bedraagt 47 miljoen, waarvan momenteel 46.502.515 eenheden in omloop zijn.

Er zijn 8.233 individuele wallets die TRUMP-tokens vasthouden, die in totaal 151.853 keer zijn verhandeld. De Wormhole Token Bridge houdt de grootste hoeveelheid TRUMP vast, terwijl de top 100 houders samen 63,76% van de beschikbare TRUMP-voorraad bezitten.

Volgens de laatste gegevens staat Trump op de 15e plaats als grootste tokenhouder, naast zijn bezit van 950.000 BABYTRUMP-tokens, nu gewaardeerd op meer dan $275.000. Arkham Intelligence schat de totale waarde van Trump’s cryptocurrency’s op $5,38 miljoen. Het blijft onduidelijk of Trump ervoor kiest om zijn aanzienlijke verzameling maga-tokens te verkopen.

Is de potentiële verkiezing van Donald Trump als de nieuwe president van de Verenigde Staten een overwinning voor crypto? Daar begint het wel op te lijken.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

NFT nieuws

Magic Eden overtreft marktleider Blur in NFT-handelsvolume
Yuga Labs draagt games over en focusseert zich op kernactiviteiten
Starbucks maakt een einde aan zijn NFT-programma
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Ripple gaat in beroep en wil $10 miljoen boete betalen aan de SEC