NFT

Donald Trump NFTs schieten omhoog na zijn arrestatie in Atlanta

Donald Trump, de voormalige president van de Verenigde Staten van Amerika, bracht niet lang geleden een non-fungible token (NFT) collectie uit. Die koers van die collectie explodeerde nadat Trump werd gearresteerd in Atlanta, Georgia. Trump besloot zichzelf aan te geven bij de politie en publiceerde zijn politiefoto vervolgens op Twitter.

Het was overigens de eerste post van Trump op Twitter sinds januari 2021.

Trump NFTs schieten omhoog

Data van de NFT-marktplaats OpenSea toont dat de bodemprijs van de Trump Digital Trading Card collectie van 0,13 naar 0,22 Ethereum sprong op 24 augustus. Daarmee steeg de bodemprijs van 213 naar ongeveer 361 dollar per kaart uit de collectie van Trump.

Na de arrestatie van Trump is het handelsvolume in de collectie met 177 procent toegenomen in 7 dagen tijd. Een groot deel daarvan (24,1 Ethereum van de 37,93 Ethereum) werd op 25 augustus bereikt. Dat markeerde het hoogste handelsvolume sinds 4 mei 2023.

Op het moment van schrijven ligt de bodemprijs van de collectie van Trump op 0,1747 Ethereum. Bijzonder is dat de collectie 13.962 eigenaren kent, waardoor Trump dus redelijk veel aanhangers lijkt te hebben binnen de crypto-wereld.

Trump en Ethereum

Recent werd overigens bekend dat de voormalige president en huidig presidentskandidaat van Amerika een behoorlijke hoeveelheid Ethereum bezit. In eerste instantie dacht men dat het ging om een bedrag van tussen de 250.000 en 500.000 dollar, maar inmiddels lijkt het om enkele miljoenen dollars aan Ethereum te gaan.

Niet iedereen is een liefhebber van Trump, maar voor crypto zou het misschien niet zo slecht zijn als hij de verkiezingen in Amerika wint. Al lijkt Robert F. Kennedy Jr. een betere kandidaat voor Bitcoin.

Kennedy Jr. doet het momenteel erg goed voor de democraten en lijkt in de voorverkiezingen in ieder geval een streepje voor te hebben op Joe Biden. Dat lijkt maar goed ook, want Biden lijkt het op dit moment niet nog eens vier jaar vol te houden.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

NFT nieuws

NFT markt volledig op zijn gat, wat brengt 2024?
De luchtvaartmaatschappij Lufthansa lanceert een NFT-loyaliteitsprogramma
OpenSea-manager veroordeeld voor handelen met voorkennis
Meer nieuws

Meest gelezen

XRP-gemeenschap reageert massaal op tweet van Elon Musk
Zoveel geld zou je nu hebben als je in januari 2018 voor 1000 euro aan Ripple (XRP) had gekocht
XRP-advocaat gaat ‘grote aankondiging’ doen