Cryptocurrency

Cryptocurrency

Doorbraak door gebruik vergeten betalingscode door Lightning

Lightning Labs heeft een conceptversie voor de ‘Lightning Service Authentication Tokens’ (LSAT afgekort) vrijgegeven. Dit is een protocolstandaard dat belooft om online betalingen opnieuw te definiëren door een onbekende HTTP-statuscode te gebruiken.


Cryptografische inloggegevens

Naar verluidt zal het systeem geautomatiseerde aanmeldingen en betalingen faciliteren door middel van cryptografische inloggegevens. Door dit op deze manier te faciliteren worden creditcards, gebruikersnamen en wachtwoorden in zijn geheel vermeden.


Error code 402

Het LSAT-protocol zal gebruik maken van de momenteel vrijwel ongebruikte HTTP 402-status. Deze status geeft aan dat een betaling vereist is.

Normaliter wordt een gebruiker naar de 402-pagina gestuurd wanneer hij of zij een pagina probeert te bereiken waar diegene niet voor betaald heeft. Volgens Wikipedia is deze code ‘gereserveerd voor toekomstig gebruik’. Ook meldt Wikipedia dat deze code oorspronkelijk was bedoeld voor digitale betalingssystemen. Destijds bestond er echter nog geen vorm van digitaal geld. Hierdoor was er nog geen groot digitaal kassasysteem die dit eenvoudig maakte voor gebruikers. Het gevolg hiervan is dat de HTTP-errorcode 402 vrijwel niet in gebruik is genomen en bijna was vergeten.


Nieuw web

Mocht het LSAT-protocol een echte tractie krijgen in de markt, dan zal dit protocol een nieuw web aan gaan drijven waarin gebruikers als het ware cryptografische gegevens over de drager kopen om tot diverse services toegang te krijgen. Het gebruik van e-mailadressen met wachtwoorden is hierdoor verleden tijd. Ook creditcards kunnen in dit systeem worden vermeden. Hierdoor biedt het protocol veel potentie, mocht het daadwerkelijk tractie krijgen in de echte wereld. Het protocol zet hiernaast ook nog eenvoudige handmatige processen om in automatische API-aanroepen, van onder andere wallets, browsers en plug-ins.

Het LSAT-protocol kan eenvoudig worden geïmplementeerd en kan worden ingezet om al bestaande webresources of API’s een upgrade te geven. Hierdoor krijgen bestaande webresources naast het al bestaande web ook toegang naar de nieuwe Lightning-native web.


Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten