Chainlink
Altcoin

Dreigende daling voor LINK: Kan de koers overeind blijven?

De koers van Chainlink heeft recentelijk een piek bereikt die we niet meer gezien hebben in de laatste 25 maanden, maar onderging vervolgens een snelle correctie.

Dit fenomeen heeft aandacht getrokken, vooral omdat grote investeerders al enige tijd hun tokens van de hand doen. Dit gedrag kan duiden op een aanhoudende neerwaartse trend.

Bovendien suggereert de MACD-indicator, een veelgebruikte tool voor technische analyse, momenteel een bearish vooruitzicht op korte termijn. De cruciale vraag is nu of Chainlink in staat zal zijn om de belangrijke steunniveaus van $20,12 en $19,22 te behouden, of dat we ons moeten voorbereiden op een verdere daling van de koers.

Dreigende daling?

Recentelijk bereikte de prijs van Chainlink een 25-maands hoogtepunt door het weerstandsniveau van $21,69 aan te tikken. Echter, kort na dit hoogtepunt, onderging de koers een correctie van 5,66%. Op het moment van schrijven handelt LINK rond de $21,06.

Deze prijsactie duidt op een mogelijke neerwaartse trend, een sentiment dat ook door beleggers wordt gedeeld, met name de grotere investeerders. Deze groep, die tussen de 10.000 en 100.000 LINK bezit, heeft sinds begin februari consistent tokens verkocht.

In de loop van anderhalve maand is hun totale voorraad met bijna 2 miljoen LINK gedaald, wat neerkomt op een waardevermindering van meer dan $40 miljoen. Deze bewegingen suggereren een groeiende voorzichtigheid onder beleggers met betrekking tot de toekomstige prijsontwikkeling van LINK.

LINKWhale

Het verkoopgedrag van de zogenaamde ‘whales’, of grote investeerders, wordt vaak gezien als een betrouwbare indicator voor het keren van de markttrend. Historisch gezien hebben prijsstijgingen bij Chainlink vaak samengehangen met aankopen door deze invloedrijke groep, terwijl hun verkoopacties doorgaans voorafgingen aan prijscorrecties. De recente verkoopgolf onder deze whales kan dus worden opgevat als een voorbode van wat mogelijk nog te komen staat op de markt.

Bovendien hebben ‘whales’ een grote invloed op de prijs van LINK omdat ongeveer 69% van het totale aanbod van LINK in hun wallets zit. De overige 31% is verdeeld onder kleinere investeerders.

volumes
Chainlink Toevoerdistributie – Bron: IntoTheBlock

De huidige uitdagende positie van Chainlink wordt onderstreept door de Moving Average Convergence Divergence (MACD), een indicator die de relatie tussen twee voortschrijdende gemiddelden van een asset’s prijs analyseert. Deze indicator is waardevol voor het vaststellen van de trendrichting, het momentum en het identificeren van mogelijke koop- of verkoopsignalen.

Op dit moment geeft de MACD een ‘bearish crossover’ aan, met rode staven op het histogram, wat duidt op een neerwaartse trend. Bovendien bevindt het 50-daagse voortschrijdende gemiddelde zich boven de candlesticks, een configuratie die algemeen beschouwd wordt als een bearish signaal voor de korte termijn. Dit suggereert dat de prijs van LINK mogelijk zal dalen naar het niveau van $20,12.

LINKUSDT
LINK/USDT 4-uur grafiek – Bron: TradingView


Als negatief sentiment de prijs van Chainlink sterk beïnvloedt, zou deze verder kunnen zakken om het steunniveau van $19,22 te testen.

1 maand geldig: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Sta je op het punt om de cryptowereld te ontdekken en overweeg je om Chainlink of een andere crypto te kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en de Nederlandse crypto beurs Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding

Slechts 30 Dagen Beschikbaar: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Altcoin nieuws

Hongkong: Worldcoin-project overtreedt privacywetten
80% van alle nieuwe crypto’s op Binance staan in het rood!
Rekt Capital verwacht snel nieuwe ‘hype-cyclus’ voor altcoins
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bitboy: Schikking tussen Ripple en SEC nabij – Verwacht enorme prijsstijging voor XRP
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?