Ethereum Nieuws

Drie Ethereum ETF’s worden gelanceerd in Canada

Regelgevers in Canada hebben vandaag de Ethereum ETF’s goedgekeurd van Purpose Investments, Evolve ETF’s en CI Global Asset Management.


Goedkeuring in Canada

Het duurde jaren voordat gereguleerde crypto investeringsproducten de mainstream bereikten. In Canada gaat het inmiddels echter razendsnel. Net na de lancering van drie Bitcoin Exchange Traded Funds (ETF’s) eerder dit jaar, heeft Canada nu nog drie fondsen goedgekeurd: deze keer zijn het Ethereum ETF’s.

De ETF’s, die beschikbaar zullen zijn op de beurs van Toronto (TSX), geven beleggers blootstelling aan de op een na grootste cryptocurrency qua marktkapitalisatie, Ethereum.

De bedrijven achter de drie afzonderlijke ETF’s zijn Evolve ETF’s, Purpose Investments en CI Global Asset Management (dat samenwerkt met Galaxy Digital). Purpose en Evolve hebben al Bitcoin ETF’s die handelen op de TSX. Alle drie de ETF’s zijn aanstaande dinsdag beschikbaar.

ETF’s zijn producten waarmee beleggers aandelen kunnen kopen die een bepaald actief vertegenwoordigen, in dit geval Ethereum. Beleggers kunnen ze de hele dag door verhandelen, maar hoeven zich geen zorgen te maken over de lastige dingen die gepaard gaan met het vasthouden van crypto, zoals opslag.


Lange lijst van ETF aanvragen in de VS

Amerikaanse investeerders wachten al heel erg lang op een Bitcoin ETF. Er is momenteel een lange lijst van spraakmakende bedrijven die een aanvraag indienen bij de Securities and Exchange Commission voor goedkeuring van een Bitcoin ETF. Acht bedrijven, waaronder Galaxy Digital, wachten op goedkeuring.

De SEC heeft de aanvragen echter al heel vaak afgewezen. De financiële waakhond beweert dat de Bitcoin-markt nog steeds gemakkelijk kan worden gemanipuleerd. Bij de afwijzing van een Bitcoin ETF-applicatie van Bitwise in oktober 2019 betwijfelde het of er zelfs een ‘echte’ Bitcoin-markt bestaat.


‘ETF’s gaan een succes worden’

Regelgevende instanties in Canada zijn het daar kennelijk niet mee eens. Het land is nu een hotspot voor cryptocurrency ETF’s. Eerder dit jaar werden in het Noord-Amerikaanse land drie Bitcoin ETF’s goedgekeurd. Twee braken records met hun handelsvolumes: Purpose verhandelde $80 miljoen in het eerste uur en Evolve haalde $421 miljoen op in slechts twee dagen.

Analisten zeggen dat het waarschijnlijk is dat de Ethereum-producten ook populair zullen zijn. Bloomberg ETF-onderzoeksanalist James Seyffart zei het volgende:

“Er zijn veel mensen die anti-crypto ETF zijn, maar er zijn veel voordelen. ETF’s stellen mensen in staat te investeren in het cryptocurrency-ecosysteem terwijl ze in het traditionele financiële ecosysteem blijven. Ironisch genoeg proberen sommige crypto’s dat te doorbreken, maar hoe je er ook naar kijkt, er zijn tientallen biljoenen dollars in deze traditionele financiële ecosystemen. Als je toegang wilt krijgen tot crypto, is de gemakkelijkste manier om dat te doen, te investeren in deze fondsen.”

“Ik denk dat ze een succes zullen worden. Er is duidelijk vraag naar deze crypto-activa binnen het traditionele financiële ecosysteem. Ook heeft de ETF een veel efficiëntere structuur dan de Closed End-fondsen en trusts die momenteel in de VS en Canada worden verhandeld,” zei hij.


Drie soorten ETF’s

Purpose kondigde vandaag zijn nieuwe product aan. Het zei dat het drie klassen aandelen zal verkopen op de beurs van Toronto (TSX). Dit zijn Canadese dollar curreny hedged units (ETHH), Canadese dollar non-currency hedged units (ETHH.B) en Amerikaanse dollar units met ticker eenheden (ETHH. U).

“Bitcoin heeft de neiging om veel aandacht te krijgen omdat het de eerste grote cryptocurrency was. Maar wat Ether en het Ethereum-ecosysteem vertegenwoordigen is een van de meest opwindende nieuwe technologische visies van vandaag in de samenleving”, zei de oprichter en CEO van Purpose, Som Seif.

Steve Kurz, hoofd vermogensbeheer bij Galaxy Digital, zei het volgende:

“De CI Galaxy Ethereum ETF biedt beleggers een vereenvoudigde manier om te profiteren van de explosie van gedecentraliseerde applicaties die op Ethereum worden gebouwd.”

Aandelen van CI en Galaxy worden vermeld als ETHX.B in Canadese dollars (unhedged) en ETHX.U in Amerikaanse dollars.

De ETF van Evolve wordt op de TSX verhandeld als ETHR. Het bedrijf zei dat “investeerders nu net zo makkelijk Ethereum kunnen verhandelen, als het kopen van aandelen via hun bank.”

Alle drie bedrijven beweren ze de ‘eerste Ethereum ETF ter wereld’ te zijn, maar dat is niet helemaal waar. In Zwitserland zijn er twee Ethereum ETF’s, CoinShares Physical Ethereum en 21Shares. Beide worden ETP’s genoemd, maar doen in wezen hetzelfde als de ETF’s in Canada. Nu Canada schijnbaar haast heeft om crypto-ETF’s goed te keuren, is Amerika wellicht de volgende.

“Ik denk dat we dit jaar zeker een Amerikaanse Bitcoin ETF zullen zien,” voegde Seyffart eraan toe. “Dat is mijn persoonlijke mening en de mening van de consensus op dit moment.”

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten