Newsbit

Bitcoin prijs

Bitcoin ETF opent met een enorm volume van $80 miljoen in 1 uur

Bitcoin prijs

De allereerste Bitcoin Exchange Traded Fund (ETF) van Noord-Amerika is vandaag gelanceerd. Volgens gegevens van Bloomberg lag het volume enorm hoog. In het eerste uur werd er namelijk $80 miljoen geïnvesteerd.


De Purpose Bitcoin ETF

De zogenaamde ‘Purpose Bitcoin ETF’ werd eerder deze maand in Canada goedgekeurd en draait op de Toronto Stock Exchange. De Bitcoin die de ETF verhandelt, wordt opgeslagen door crypto-exchange, Gemini. Volgens Bloomberg ETF-analist Eric Balchunas was het voor Purpose een “geweldige eerste dag”.

Via Exchange Traded Funds kunnen beleggers de hele dag door continu aandelen kopen en verkopen in een bepaalde activa. Met de Bitcoin ETF kunnen beleggers dus aandelen kopen die Bitcoin vertegenwoordigen zonder dat ze de cryptocurrency zelf hoeven te bezitten.

De Bitcoin ETF van Purpose maakt gemakkelijke toegang tot Bitcoin mogelijk zonder het bijbehorende risico van het bewaren van de tokens binnen een digitale portemonnee”, aldus Purpose, de vermogensbeheerder die de ETF beheert.

“Wij geloven dat Bitcoin, als het eerste en grootste bezit in het opkomende cryptocurrency-ecosysteem, klaar is om zijn groeitraject en acceptatie als alternatief goed voort te zetten, waardoor de investeringskans die het biedt verder wordt versterkt”, zei Purpose CEO Som Seif in een verklaring.


In Amerika nog altijd geen Bitcoin ETF

De Bitcoin ETF van Purpose is de eerste ETF in Noord-Amerika. In Amerika hebben toezichthouders er nog altijd geen goedgekeurd. De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft verschillende aanvragen afgewezen van bedrijven die een ETF wilden lanceren. De SEC beweert namelijk dat er geen “echte” Bitcoin-markt bestaat in de VS en dat de prijs van de valuta gevoelig is voor manipulatie door degenen met aanzienlijke belangen.

Maar in Canada ligt het blijkbaar anders. De Purpose Bitcoin ETF kreeg groen licht op 11 februari. En een tweede ETF, uitgegeven door Evolve Funds Group, kreeg deze maand ook goedkeuring. Na het succes van vandaag is een Bitcoin ETF in Amerika misschien een stap dichter bij de realiteit.

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top