Regulatie Nieuws

Dubai Airport Free Zone verwelkomt cryptocurrencies met nieuwe overeenkomst

Dubai heeft inmiddels al meerdere stappen genomen die ten goede komen van cryptocurrencies. Nu hebben ze een nieuwe stap genomen met een nieuwe overeenkomst tussen de Dubai Airport Free Zone Authority en de Securities and Commodities Authorithy (SCA) van de Verenigde Arabische Emiraten.


Poging om crypto-markt te laten groeien

Door de nieuwe overeenkomst zal de crypto-handel worden toegestaan onder een al gevestigde regelgeving. De SCA zal hierdoor toezicht gaan houden op het aanbieden, uitgeven, noteren en verhandelen van crypto-activa binnen de vrije zone. Om ervoor te zorgen dat crypto-bedrijven volledig legaal kunnen opereren binnen deze zone, zal de SCA de benodigde goedkeuringen en licenties gaan uitgeven.

Door de nieuwe samenwerking wordt een poging gedaan om de crypto-industrie een boost te geven in termen van groei. Door de samenwerking kunnen commerciële bedrijven hun activiteiten binnen de vrije zone aanzienlijk uitbreiden, wat mogelijk een enorme boost geeft in het gebruik ervan binnen het rechtsgebied.


Bijdrage leveren aan effectiever verwezenlijken nationale plannen

Door de samenwerking worden de partijen naar verluidt in staat gesteld om een bijdrage te leveren aan het effectiever verwezenlijke van nationale plannen van de Verenigde Arabische Emiraten. Hierover melden ze het volgende:

“De voorwaarden die in de nieuw gesloten overeenkomst zijn opgenomen, zijn bedoeld om een ​​strategisch partnerschap tot stand te brengen. Hierdoor kunnen onderscheidende professionele diensten worden verleend, terwijl de verantwoordelijkheden en verplichtingen van elk van de twee (2) partijen duidelijk gespecificeerd worden. Het biedt hiernaast ook betrouwbare en tijdige ondersteuning aan elke partij met betrekking tot zaken die binnen de reikwijdte van deze overeenkomst vallen en deelt de beste praktijken van relevante markten.”


Niet de eerste keer positief over cryptocurrencies

Het is niet de eerste keer dat de Verenigde Arabische Emiraten, en dan met name Dubai, positief gesteld is over cryptocurrencies en de achterliggende blockchain-technologie. Een voorbeeld hiervan is dat Dubai de regelgevende instanties faciliteert om de acceptatie van blockchain aan te moedigen en tevens te promoten.

Ook ligt er een plan klaar om later dit jaar nog een cryptocurrency gerelateerde regelgeving in te voeren in Dubai. In maart dit jaar werd hiervoor nog gevraagd om publieke feedback, zodat de puntjes op de i konden worden gezet. Dit is naar verluidt nu bijna gebeurt. Volgens Brian Stirewalt, CEO van de Dubai Financial Services Authority (ofwel DFSA), streeft Dubai naar een evenwicht tussen een regelgevend toezicht en het bevorderen van innovatie op het gebied van digitale activa en de achterliggende technologieën.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten