Amerika, verenigde staten
Regulatie

Duidelijkheid over Amerikaanse regelgeving zal volgende crypto bull run starten

Een voormalig risico-manager van Credit Suisse gelooft dat de volgende bull markt voor crypto start na duidelijkheid over regelgeving in de Verenigde Staten. Hij verwacht dat voor het begin van 2023, wat betekent dat we niet lang meer hoeven te wachten.

Deuren gaan open

CK Cheng, de voormalig topbankier van Credit Suisse, verwacht dat sommige nieuwe wetgeving voor de traditionele financiële wereld de deuren naar crypto opent. Cheng is een voormalig bestuurder van Credit Suisse, die daar in juli 2021 de deur achter zich dichttrok om ZX Squared Capital op de richten. Dat is een crypto-hedgefonds dat zich met name richt op vermogende families en individuen.

Cheng geeft aan dat er recent een complete omkering van het sentiment van traditionele instituties jegens crypto heeft plaatsgevonden. Vele grote traditionele partijen stoppen voor het eerst voorzichtig een teen in de spreekwoordelijke crypto-wateren. Dat kan op de lange termijn alleen maar goed zijn voor de markt.

Grote partijen zien crypto

In augustus is de grootste fondsbeheerder ter wereld, BlackRock, een samenwerking aangegaan met Coinbase. Doel van de samenwerking is om de institutionele klanten van BlackRock te introduceren tot Bitcoin en crypto via Coinbase Prime. BlackRock was echter niet de enige grote naam uit de traditionele financiële wereld.

Onder meer Charles Schwab, Citadel Securities en Fidelity Digital Assets doen mee met het feestje. “Je ziet tegenwoordig steeds meer traditionele financiële instituten de eerste stappen in crypto zetten […] er is een ongelooflijke interesse”, aldus Cheng over de ontwikkelingen.

Cheng onderstreepte ook dat vele van hen uiteindelijk nog wachten op de verduidelijking van de regelgeving in de Verenigde Staten. “Dat gaat daadwerkelijk de deur openen voor traditionele financiële instellingen en veel meer investeerders richting crypto brengen. Ik zou zeggen dat die ontwikkeling de start van de volgende bull markt zal markeren”, zo eindigt Cheng zijn verhaal.

Regulatie nieuws

SEC zal naar verwachting spot Ethereum-ETF’s in mei afwijzen
EU gaat gevecht aan met crypto witwaspraktijken met nieuwe regelgeving
Juridische strijd rond uitlevering Terraform Labs-oprichter Do Kwon gaat verder
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?