Duitsland Vlag Crypto Markt
Blockchain

Duitse DekaBank van plan om tegen 2024 een tokenisatie platform te lanceren

De 105-jarige Duitse bank DekaBank heeft aangekondigd dat ze een blockchain-gebaseerd tokenisatie platform zullen lanceren in samenwerking met het digitale activabedrijf Metaco.

DekaBank zet stap naar digitale economie

DekaBank is van plan om haar blockchainplatform in 2024 officieel te lanceren, mocht er niet teveel vertraging oplopen. De infrastructuur waarop het gebaseerd is wordt dit jaar nog verwacht.

De infrastructuur van ons tokenisatie platform is bijna klaar, waardoor het eerste minimale levensvatbare product in onze crypto-bewaringsoplossing gelanceerd kan worden. We verwachten dat de eerste testtransacties van het tokenisatie platform dit jaar plaatsvindt.

-Andreas Sack

Andreas Sack is de digital asset custody executive bij DekaBank. DekaBank heeft aangekondigd dat het samenwerkt met het digitale vermogensbeheersysteem Metaco Harmonize voor het ontwikkelen van een nieuw blockchainplatform. Op 31 januari hebben de 2 partijen hun partnerschap bekendgemaakt en zal Metaco Harmonize de kern vormen van het institutionele aanbod van digitale activa.

Metaco is een essentieel onderdeel voor de toekomstige economie. Het biedt een veilig en betrouwbaar sleutelbeheersysteem voor tokenized activa op verschillende blockchains. Het aanstaande aanbod maakt het mogelijk om activa zoals obligaties, aandelen en fondsen te tokeniseren. Daarnaast biedt het ook de mogelijkheid om een nieuwe, symbolische economie te creëren.

– Andreas Sack

Sack merkte op dat er diverse blockchains worden gebruikt voor tokenization, waaronder de Ethereum- en Polygon-netwerken. Het is nog niet duidelijk welke blockchain de standaard zal worden.

Focus op gereguleerde producten

DekaBank is in eerste instantie echter niet van plan om de handel in cryptocurrencies te verstrekken via haar samenwerking met Metaco. DekaBank blijft zich concentreren op gereguleerde producten, aldus het Electronic Securities Fund (e-Fund). Het is echter een mogelijkheid dat de bank op een later tijdstip in de toekomst van gedachten verandert op dit punt.

Cryptocurrencies zijn wereldwijd verhandelbaar. Er zijn echter wel aanzienlijke verschillen in hoe het gereguleerd wordt globaal gezien. De gevolgen die voortvloeien uit deze verschillen kunnen zeer omvangrijk zijn en een aanzienlijk risico met zich meebrengen.

– Andreas Sack

De nieuwe details over het aankomende platform voor digitale activa van DekaBank terwijl andere grote lokale banken de cryptocurrency-industrie betreden. DWS Group, de vermogensbeheertak van Deutsche Bank, een van ‘s werelds toonaangevende financiële dienstverleners, wil investeren in twee Duitse cryptobedrijven, waaronder Deutsche Digital Assets en Tradias.

Volgens sommige ranglijsten had Duitsland in 2022 de meest gunstige crypto-economie ter wereld, dankzij gunstige toekomstperspectieven voor crypto, duidelijke belastingregels en transparante communicatie vanuit de overheid. De Duitse financiële autoriteit BaFin heeft recent licenties afgegeven aan verschillende crypto exchanges, waaronder grote namen zoals Coinbase en Bitpanda.

Blockchain nieuws

Storm Partners lanceert nieuwe Web3-innovatie-sandbox “Lightningbox” in Genève
Nigeria blijft bovenaan Google-zoekopdrachten voor “Bitcoin” ondanks hardhandig optreden
Australische overheid verbiedt gebruik van crypto en creditcards voor online gokken
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Michael van de Poppe: Dit is waarom de crypto koersen dalen