german
Regulatie

Duitse en Amerikaanse regeringen verplaatsen grote hoeveelheden crypto

De regeringen van Duitsland en de Verenigde Staten hebben recent aanzienlijke hoeveelheden cryptocurrency verplaatst, waaronder Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH). Deze transacties trekken momenteel veel aandacht in de cryptowereld. Wat is er precies aan de hand?

De transacties

Op maandag 1 juli verplaatste de Duitse regering 1500 BTC, ter waarde van ongeveer $95 miljoen, naar verschillende crypto-exchanges. Vermoedelijk worden deze Bitcoins binnenkort verkocht. Deze transactie komt bovenop andere Bitcoin-verplaatsingen die de Duitse regering de afgelopen weken uitvoerde.

In de afgelopen twee weken stuurde de Duitse overheid namelijk 2700 BTC naar crypto-exchanges, volgens gegevens van Arkham Intelligence, een on-chain analyseplatform. Deze transacties en de daaropvolgende Bitcoin-verkopen veroorzaakten de nodige onrust op de cryptomarkt. Lees in dit artikel meer over deze Duitse crypto-transacties.

Na de verkopen bezit de Duitse overheid nog bijna 45.000 BTC, ter waarde van ongeveer $2,82 miljard.

Daarnaast verplaatste de Amerikaanse regering op maandag 3375 ETH, ter waarde van ongeveer $11,75 miljoen, naar een voorheen onbekend adres. De reden voor deze transactie is niet bekend. Omdat de ETH naar een ander adres zijn gestuurd en niet naar een exchange, gaat het waarschijnlijk om een strategische verplaatsing van de assets.

Wat is de reden achter de transacties?

Een mogelijke verklaring voor deze transacties kan liggen in de recente implementatie van de Europese regelgeving voor crypto-activa, bekend als MiCA (Markets in Crypto-Assets). Deze regelgeving, die is ontworpen om de Europese cryptomarkt beter te reguleren en te beveiligen, kan overheden ertoe hebben aangezet hun crypto-assets opnieuw te positioneren om aan de nieuwe wettelijke vereisten te voldoen. Dit blijft echter speculatie, aangezien de exacte reden achter de transacties onbekend is.

De acties zijn echter opmerkelijk. De afgelopen weken hebben de Duitse en Amerikaanse overheden hun crypto-assets zeer actief verplaatst. Dit roept uiteraard de nodige vragen op. We blijven de situatie nauwlettend volgen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Regulatie nieuws

Griekse overheid is bezig met een belastingkader voor cryptovaluta
Rechter keurt schikking van $9 miljoen goed in rechtszaak tegen Robinhood
Vitalik Buterin: Wees waakzaam bij politieke pro-crypto agenda’s
Meer nieuws

Meest gelezen

Is dit waarom de Ripple (XRP) koers gigantisch hard stijgt?
Einde van Ripple (XRP) rechtszaak met de SEC mogelijk deze week
XRP koers valt plotseling omlaag terwijl Bitcoin en Ethereum koersen stabiliseren