NFT Nieuws

NFT Nieuws

eBay gaat eigen NFT-collectie lanceren

eBay heeft onthuld dat ze de NFT-wereld in gaan stappen in samenwerking met het Web3-platform genaamd ‘OneOf’. Het bedrijf wil in totaal 13 limited-edition digitale verzamelobjecten lanceren die ieder een 3d-animatie bevatten van de ijshockeylegende Wayne Gretzky.

Verheugd op samenwerking

NFT’s kunnen in veel vormen voorbij komen zoals bijvoorbeeld (digitale) kunstwerken en sportkaarten. Iedere NFT is uniek en bouwt hiermee onafhankelijk waarde op en worden opgeslagen in digitale wallets. Ijshockeylegende Gretzky is verheugd over de samenwerking. Hij zei het volgende:

“Veertig jaar geleden was ik dankbaar dat ik op de cover van Sports Illustrated stond, het was een monumentaal moment in
mijn leven. Ik ben vereerd om deze verzamelervaring naar mijn hockeyfans te brengen die mijn carrière al tientallen jaren volgen.”

Op één-na-grootste e-commerceplatform

eBay heeft wereldwijd meer dan 142 miljoen verkopers. Het is hiermee de op-één-na grootste speler in de e-commerce-wereld, na Amazon. Eerder deze maand kocht eBay nog een belang van circa 25% in de speelgoedmaker genaamd ‘Funko’ voor $263 miljoen. Dawn Block, vice-president van verzamelobjecten en elektronica bij eBay, zei het volgende:

“NFT’s en blockchain-technologie brengen een revolutie teweeg in de verzamelobjecten en worden steeds vaker gezien als een investeringsmogelijkheid voor enthousiastelingen. Door onze samenwerking met OneOf maakt eBay nu felbegeerde NFT’s toegankelijker voor een nieuwe generatie verzamelaars overal.”

OneOf claimt dat zij een groen NFT-platform zijn, dat enkel en alleen gebruik maakt van energiezuinige blockchain-technologieën. Volgens het bedrijf zouden zij meer dan 2 miljoen keer minder energie te gebruiken dan wat bekend staat als ‘Proof-of-Work’ blockchain-netwerken. Bovendien zegt het bedrijf dat meer dan 80% van de collecties op zijn platform afkomstig zijn van makers van minderheden en door vrouwen geleide projecten.

NFT nieuws

OpenSea verandert op verzoek van gebruikers beleid rondom gestolen NFTs OpenSea verandert op verzoek van gebruikers beleid rondom gestolen NFTs
Voetbalclub Arsenal ontvangt tweede waarschuwing van ASA Voetbalclub Arsenal ontvangt tweede waarschuwing van ASA
Pre-order klanten van Samsung’s Galaxy Z Fold & Flip 4 krijgen NFT’s Pre-order klanten van Samsung’s Galaxy Z Fold & Flip 4 krijgen NFT’s
Meer nieuws

Meest gelezen

Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge
Cardano bereikt belangrijke mijlpaal nu Vasil-tests de laatste fasen ingaan Cardano bereikt belangrijke mijlpaal nu Vasil-tests de laatste fasen ingaan
Shiba Inu rolt Shiba Eternity-game uit in Vietnam Shiba Inu rolt Shiba Eternity-game uit in Vietnam
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten