Regulatie Nieuws

Regulatie Nieuws

ECB werkt aan harmonisatie van cryptoregelgeving

De ECB, ofwel de Europese Centrale Bank, is naar verluidt bezig met het treffen van voorbereidingen om een nieuwe wet te implementeren binnen de Europese Unie. De harmonisatie van een cryptoregelgeving binnen de EU lijkt noodzakelijk.

Mogelijk overlap vermijden

De ECB zou mogelijk bezorgd zijn over een overlap die kan ontstaan tussen centrale banken binnen de EU en crypto-bedrijven. Om dit te voorkomen, is een regelgeving vanuit de ECB nodig. Het Europees Parlement, de Europese Commissie en de Europese Raad hebben hierom afgelopen 30 juni een akkoord bereikt om zowel crypto-uitgevers als -serviceproviders onder hun jurisdictie onder één regelgevend kader te brengen.

Gedurende deze maand zal in een vergadering MiCa en de mogelijke implementatie ervan besproken worden. Wanneer deze nieuwe wet eenmaal actief is, zullen aanbieders van activadiensten zich aan bepaalde vereisten moeten gaan houden. Deze vereisten zijn op hun beurt bedoeld om beleggers te beschermen en om klanten te waarschuwen voor het potentiële risico van beleggen in een volatiele (crypto)markt.

In de 18 maanden na implementatie ervan, krijgen EU-functionarissen de kans om het regelgevingskader op dat moment te beoordelen en te bepalen of andere crypto-producten ook onder de wet kunnen vallen, zoals NFT’s.

Uitdaging

Het is echter nog een hele uitdaging om alles goed voor elkaar te krijgen. Een toezichthouder van de ECB zij hierover het volgende:

Nu MiCA nog 18 maanden verwijderd is, kun je dan beter zeggen ’totdat het binnen is, doe wat je wilt, er is geen regelgeving’ of kun je beter proberen er grip op te krijgen?

Voor MiCA moesten financiële toezichthouders van individuele lidstaten van de Europese Unie grotendeels omgaan met crypto-regulering binnen hun eigen grenzen. Onlangs bereikten functionarissen onlangs een akkoord bereikten over het vormen van een autoriteit voor het toezicht op de antiwitwasregelgeving voor cryptobedrijven.

Regulatie nieuws

Tornado Cash-ontwikkelaar in Nederland gearresteerd Tornado Cash-ontwikkelaar in Nederland gearresteerd
Mark Cuban wordt geconfronteerd met rechtszaak voor promoten van Voyager-cryptoproducten Mark Cuban wordt geconfronteerd met rechtszaak voor promoten van Voyager-cryptoproducten
Duitse crypto-bank Nuri met 500.000 gebruikers vraagt faillissement aan Duitse crypto-bank Nuri met 500.000 gebruikers vraagt faillissement aan
Meer nieuws

Meest gelezen

Terra-oprichter Do Kwon doorbreekt zijn Twitter-stilte Terra-oprichter Do Kwon doorbreekt zijn Twitter-stilte
Ethereum Whale koopt 312 miljard Shiba Inu op Ethereum Whale koopt 312 miljard Shiba Inu op
Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten