European Central Bank (ECB)
Regulatie

ECB werkt aan harmonisatie van cryptoregelgeving

De ECB, ofwel de Europese Centrale Bank, is naar verluidt bezig met het treffen van voorbereidingen om een nieuwe wet te implementeren binnen de Europese Unie. De harmonisatie van een cryptoregelgeving binnen de EU lijkt noodzakelijk.

Mogelijk overlap vermijden

De ECB zou mogelijk bezorgd zijn over een overlap die kan ontstaan tussen centrale banken binnen de EU en crypto-bedrijven. Om dit te voorkomen, is een regelgeving vanuit de ECB nodig. Het Europees Parlement, de Europese Commissie en de Europese Raad hebben hierom afgelopen 30 juni een akkoord bereikt om zowel crypto-uitgevers als -serviceproviders onder hun jurisdictie onder één regelgevend kader te brengen.

Gedurende deze maand zal in een vergadering MiCa en de mogelijke implementatie ervan besproken worden. Wanneer deze nieuwe wet eenmaal actief is, zullen aanbieders van activadiensten zich aan bepaalde vereisten moeten gaan houden. Deze vereisten zijn op hun beurt bedoeld om beleggers te beschermen en om klanten te waarschuwen voor het potentiële risico van beleggen in een volatiele (crypto)markt.

In de 18 maanden na implementatie ervan, krijgen EU-functionarissen de kans om het regelgevingskader op dat moment te beoordelen en te bepalen of andere crypto-producten ook onder de wet kunnen vallen, zoals NFT’s.

Uitdaging

Het is echter nog een hele uitdaging om alles goed voor elkaar te krijgen. Een toezichthouder van de ECB zij hierover het volgende:

Nu MiCA nog 18 maanden verwijderd is, kun je dan beter zeggen ‘totdat het binnen is, doe wat je wilt, er is geen regelgeving’ of kun je beter proberen er grip op te krijgen?

Voor MiCA moesten financiële toezichthouders van individuele lidstaten van de Europese Unie grotendeels omgaan met crypto-regulering binnen hun eigen grenzen. Onlangs bereikten functionarissen onlangs een akkoord bereikten over het vormen van een autoriteit voor het toezicht op de antiwitwasregelgeving voor cryptobedrijven.

Regulatie nieuws

Binance-oprichter CZ krijgt mogelijk tot 36 maanden gevangenisstraf voor witwassen
SEC eist miljarden van Terraform Labs en Do Kwon na fraudezaak
Ripple gaat in beroep en wil $10 miljoen boete betalen aan de SEC
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?