Regulatie Nieuws

Regulatie Nieuws

Econoom roept op tot wereldwijd beleid inzake crypto valuta

Gita Gopinath, de hoofdeconoom van het Internationaal Monetair Fonds (IMF), heeft opgeroepen tot een wereldwijd beleid dat crypto valuta reguleert.


Beter beleid voor het reguleren van crypto

Gopinath neemt binnenkort de leiding als assistent directeur van het IMF. Ze pleitte onlangs voor een wereldwijd beleid dat crypto’s reguleert. Ze zei dat landen geen controle zouden hebben over offshore-exchanges als die niet onderworpen zijn aan de regelgeving van hun land als zij crypto zouden verbieden. Dit kan ertoe leiden dat ze volledig worden genegeerd.

“Het is lastig om crypto te verbieden. Dit komt doordat veel exchanges offshore zijn en ze niet onderworpen zijn aan de regelgeving van een bepaald land”.

Aldus Gopinath tijdens een evenement georganiseerd door de National Council of Applied Economic Research.

Gita’s opmerkingen komen op het moment dat landen over de hele wereld nadenken over hoe ze crypto valuta’s kunnen controleren. De People’s Bank of China heeft officieel een reeks nieuwe maatregelen onthuld om de adoptie van crypto valuta in China tegen te gaan. Waaronder het verbeteren van de interdepartementale samenwerking bij het onderdrukken van crypto activiteit. Eerder deze maand verbood de Russische centrale bank beleggingsfondsen officieel om te investeren in Bitcoin.

In India vraagt de regering om goedkeuring van het kabinet voor een wetsvoorstel dat crypto valuta’s zou reguleren. De officiële crypto valuta en regulering van de officiële digitale valutarekening van 2021 zou naar verwachting worden gepresenteerd tijdens de wintersessie van het parlement. Echter gaven bronnen van de overheid aan dat het optimisme gering is.

In het Verenigd Koninkrijk hebben parlementsleden er bij de Financial Conduct Authority op aangedrongen om het gebruik van de woorden “investeren” en “investering” voor marketing doeleinden door crypto valuta bedrijven te beperken. De reclamewaakhond in het VK heeft sindsdien verschillende uitspraken gedaan over advertentie schendingen. Hier waren zes crypto gerelateerde bedrijven betrokken. Het gaat hier om Coinbase, Kraken, eToro, Exmo, Coinburp en crypto exchange Luno.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten