Bitcoin Nieuws

Edelmetaal expert: “Crypto kan leiden tot volgende financiële crisis”

“De massale acceptatie van nieuwe financiële technologie ging tot nu toe altijd vooraf aan een grote economische crash.”


Crypto kan een crisis veroorzaken

Crypto valuta’s kunnen de aanzet zijn tot de volgende financiële crisis. Aldus Brett Heath, CEO van edelmetaalbedrijf Metalla Royalty & Streaming.

Metalla stelt investeerders in staat edelmetalen zoals goud en zilver te krijgen door royalty’s en streams te verkrijgen. Met andere woorden, het bedrijf gebruikt royalty’s op activa die eigendom zijn van grote mining bedrijven om rendement te genereren voor zijn aandeelhouders.

“Als je terugkijkt op de afgelopen decennia, en je kijkt naar alle financiële crises die hebben plaatsgevonden, hebben ze allemaal een aantal dingen gemeen. Een daarvan is de massale adoptie van een nieuw financieel product of een nieuwe technologie die niet erg goed wordt begrepen”. Zo vertelde Heath in een interview met Kitco News.

Hij vergelijk de de massale acceptatie crypto met die van door hypotheek gedekte effecten. Dit zijn door onderpand gedekte schulden en leningverplichtingen die kort voor de crisis van 2008 werden uitgegeven.

Destijds omarmde het publiek deze nieuwe financiële producten meteen. Daarna stortte ze ook weer snel ineen, waardoor een enorm probleem ontstond dat gevolgen had voor de hele wereld. De tech-crash in het begin van de 21e eeuws was een vergelijkbare situatie volgens Heath.

“Je had een nieuwe technologie die de wereld ongetwijfeld veranderde. Echter werd ie niet goed begrepen. En dus lieten we overal techbedrijven opduiken die eigenlijk niets waard waren. Dit resulteerde uiteindelijk in hun intrinsieke waarde, die nul was”. Zo legde hij uit.

Heath ging verder door te zeggen dat crypto valuta’s een “licentie voor de particuliere sector zijn geworden om geld te drukken.” Hoewel de hoeveelheid Amerikaanse dollars in omloop sinds januari 2020 enorm is toegenomen, is de marktkapitalisatie van crypto meer dan vertienvoudigd.


Bitcoin is niet echt een safehaven

Heath voerde ook aan dat Bitcoin’s beperkte maximale aanbod van 21 miljoen munten niet echt “safe haven” kwaliteiten garandeert. Aangezien er tegenwoordig 10.000 andere crypto valuta gerelateerde tokens en munten bestaan.

Veel van deze crypto valuta’s bieden ook talloze voordelen ten opzichte van Bitcoin, zei hij. En terwijl ze worden gecreëerd, voegt de hele cryptomarkt miljarden dollars en extra risico toe. Hoewel sommige crypto valuta’s de overhand zullen hebben, net zoals Apple, Google en Amazon ’s werelds grootste bedrijven werden na de technische crash, kan de overgrote meerderheid van digitale assets nog steeds instorten.

“Als je zoveel kapitaal uit digitale wallets over de hele wereld wegvaagt, kun je maar beter geloven dat er enkele financiële gevolgen zullen zijn.” Waarschuwde Heath.

Bitcoin nieuws

Dit is waarom de Bitcoin koers tot boven de 20 duizend dollar is gestegen Dit is waarom de Bitcoin koers tot boven de 20 duizend dollar is gestegen
Crypto in het groen nu buitenlandse druk op Federal Reserve toeneemt Crypto in het groen nu buitenlandse druk op Federal Reserve toeneemt
McDonald’s gaat Bitcoin en Tether accepteren in Zwitserse stad McDonald’s gaat Bitcoin en Tether accepteren in Zwitserse stad
Meer nieuws

Meest gelezen

Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen? Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen?
Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar
Terra Luna Classic (LUNC) token gaat door het dak dankzij Binance Terra Luna Classic (LUNC) token gaat door het dak dankzij Binance
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten