Edward snowden
Bitcoin

Edward Snowden benadrukt de kracht van Bitcoin na technische storing op de NYSE

Edward Snowden werd beroemd nadat hij in 2013 geheime informatie lekte over de uitgebreide surveillance programma’s van de overheid. Zijn onthullingen veroorzaakten een wereldwijd debat over privacy en veiligheidspraktijken. 

De klokkenluider staat ook bekend als een voorstander van Bitcoin (BTC). Op maandag uitte Edward Snowden opnieuw zijn steun voor de digitale munt na een aanzienlijke marktverstoring op de New York Stock Exchange (NYSE). 

Een technische storing veroorzaakte extreme prijsschommelingen, met een daling van 99% in de aandelen van Berkshire Hathaway en Barrick Gold. De handel werd tijdelijk opgeschort maar hervatte na ongeveer twee uur. De storing resulteerde in een dramatische daling van de aandelen van Berkshire Hathaway, die normaal meer dan $622.000 waard zijn, tot slechts $185. 

De fout werd later gecorrigeerd. De NYSE maakte bekend dat de problemen werden veroorzaakt door een technische storing in de limit-up/limit-down-mechanismen. Deze mechanismen zorgen er normaal gesproken voor dat grote prijsschommelingen tijdens handelsessies worden beperkt.

Bitcoin als oplossing

Edward Snowden reageerde op het incident via X, door simpelweg te stellen: “Bitcoin fixes this.” Hiermee benadrukte hij zijn overtuiging in de voordelen van gedecentraliseerde financiële systemen ten opzichte van traditionele, gecentraliseerde beurzen.

Bitcoin heeft sinds zijn ontstaan een uptime van 99,989%. Daarmee is het een extreem robuust netwerk. Slechts twee noemenswaardige incidenten vonden er in de vroege dagen van BTC plaats en werden beide snel opgelost door de kernontwikkelaars.

Succes Bitcoin ETF’s

Terwijl de digitale munt door Snowden wordt geroemd door zijn decentralisatie, zagen we in 2024 de lancering van de Spot exchange traded funds (ETF’s) op verschillende exchanges, wat BTC toegankelijk maakte voor institutionele beleggers. Sinds hun lancering in januari hebben Amerikaanse ETF’s een ongekend succes geboekt, met maandelijkse instromen van miljarden dollars. Voor Wall Street-giganten BlackRock en Fidelity vertegenwoordigen deze fondsen aanzienlijke proporties van hun totale kapitaalinstroom.

Bloomberg ETF analist Eric Balchunas deelde dat vermogensbeheerder BlackRock’s Bitcoin ETF, ‘IBIT’, goed is voor 26% van de jaarlijkse instroom van $65,1 miljard, terwijl Fidelity’s FBTC-fonds 56% van de $15,8 miljard vertegenwoordigt. Data van Farside Investors toont aan dat de BTC fondsen van BlackRock en Fidelity respectievelijk $16,6 en $8,9 miljard hebben binnengehaald sinds januari, waarmee ze de best presterende fondsen zijn.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Crypto analist voorspelt Bitcoin koers van $803.034
De Bitcoin hashrate daalt – Wat is er aan de hand?
Rentebeleid van Federal Reserve vergroot druk op Bitcoin koers
Meer nieuws

Meest gelezen

Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
Crypto analist verwacht een mega Solana crash tot $13
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken