Non Fungible Token (NFT)
NFT

Een Bored Ape-whale koopt voor bijna $1 miljoen aan DeGods NFT’s

DeGods wordt een steeds grotere naam binnen de Solana (SOL) NFT-ruimte. Dit blijkt ook weer uit het handelsvolume, dat inmiddels hoger ligt dan zowel ieder ander NFT-project.

Overstap naar Ethereum

Toch is het project van plan om over te stappen naar Ethereum (ETH) en ze lijken ook al interesse te hebben van in ieder geval 1 grote investeerder binnen deze ruimte.

Zo heeft een anonieme NFT-handelaar die enkel bekend staat als “Pokeee” bijna $1 miljoen besteed om 69 DeGods NFT’s te kopen. De aankoop heeft plaatsgevonden op de marktplaats van Magic Eden.

In een tweet beloofde Pokeee eerder om de aankoop te doen, maar wel alleen als hij minimaal 1.000 likes zou krijgen. Dit is gelukt, waardoor hij 69 van de DeGods NFT’s zou kopen ‘ter ondersteuning’ van de aanstaande verhuizing. Het twitterbericht heeft meer dan 3.000 likes behaald, en de aankoop is slechts 3 dagen na de tweet voltooid.

Functie voor bulkaankoop heeft upgrade gekregen

Eerder stond Magic Eden alleen toe dat er maximaal 50 NFT’s tegelijk werden verkocht van de bulkaankopen-functie. Op verzoek van de potentiële koper werd de functionaliteit echter geüpgraded waardoor er meer NFT’s tegelijk gekocht kunnen worden.

Pokeee is naar verluidt ook de eigenaar achter de gelijknamige Pokeee.eth Ethereum-wallet. Deze wallet bevat 3 waardevolle Bored Ape Club NFT’s net zoals diverse andere NFT-verzamelobjecten. Hij zou ook tevens over een privé cryptofonds beschikken, waarmee hij al zijn crypto aankopen doet. Hij verklaarde het volgende:

Mijn doel van deze investering is eigenlijk om ze te laten overbruggen naar ETH. Vanwege on-chain risico’s was ik niet in staat om grotere delen van mijn portefeuille in Solana in te zetten. Ik had toen veel plezier in Solana met kleinere NFT’s.

Meer dan $100 miljoen binnengehaald

DeGods heeft sinds zijn oprichting in 2021 al zo’n $135 (€125) miljoen binnengehaald. Waar het NFT-project in totale USD-handelswaarde nog wordt verslagen door projecten als Degenerate Ape Academy en Solana Monkey Business, die populair waren toen SOL veel waardevoller was, overtreft DeGods alle projecten op SOL-basis met 3,7 miljoen SOL aan handel tot nu toe.

Het project steeg afgelopen jaar aanzienlijk in bekendheid en waarde, toen de ontwikkelaar DeLabs debuteerde met een beloningsfiche, nieuw artwork uitrolde en de rechten kocht om een BIG3 basketbalcompetitieteam. Ook lanceerde ze een vervolgproject genaamd y00ts.

Tevens kondigde DeLabs eind december van 2022 aan dat DeGods zal worden overbrugd naar het mainnet van Ethereum, terwijl y00ts zal overbruggen naar Polygon, een zijketen van Ethereum. De studio is als slot van plan beide verhuizingen tegen het einde van dit kwartaal af te ronden en maakte bekend dat het een subsidie van $3 miljoen van Polygon Labs heeft ontvangen om y00ts naar de Polygon-keten te verhuizen.

NFT nieuws

Donald Trump wil nieuwe NFT-collectie lanceren
Miljardair Marc Cuban verkoopt NFT’s na bijna 2 jaar van inactiviteit
Bitcoin stijgt in ranglijst van NFT-verkoop en passeert Ronin-blockchain
Meer nieuws

Meest gelezen

Update Ripple vs SEC rechtszaak 22 juli
Elon Musk: Amerika gaat failliet
Bitcoin opleving snel ten einde volgens JPMorgan-analisten