Bitcoin
Bitcoin

Een maand later blijken Bitcoin ETF’s een ongekend succes

Voor wie het cryptonieuws enigszins heeft gevolgd, zal de lancering van de Spot Bitcoin (BTC) exchange-traded funds (ETF’s) in Amerika op 11 januari niet onopgemerkt zijn gebleven. Deze gebeurtenis markeert een belangrijke mijlpaal en heeft reeds geleid tot een aanzienlijke stijging van de BTC koers.

Bitcoin ETF’s: Een ongekend succes

Uit een rapport van Bloomberg blijkt dat deze ETF’s binnen slechts een maand na hun historische introductie een “ongekend succes” hebben behaald, met miljarden dollars aan nieuwe investeringen. Met een beheerd vermogen dat de $10 miljard grens binnen een maand overschreed, illustreren deze cijfers de snelle adoptie van Bitcoin door institutionele investeerders. Dit benadrukt tevens de groeiende interesse in cryptocurrencies.

Binnen 21 handelsdagen wisten de fondsen ongeveer $2,8 miljard aan nieuwe investeringen aan te trekken. Deze opmerkelijke prestatie wordt nog indrukwekkender als men de aanzienlijke uitstroom in acht neemt, waaronder die bij de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), welke in totaal op $6,4 miljard uitkwam.

BlackRock en Fidelity aan kop

De Bitcoin ETF’s hebben in recordtijd een significante en blijvende invloed uitgeoefend op de financiële wereld. Binnen een maand na hun lancering hebben ze miljarden dollars aan kapitaal weten aan te trekken, met de iShares Bitcoin Trust (IBIT) van BlackRock en de Fidelity Wise Origin Bitcoin Fund (FBTC) als voortrekkers. Deze fondsen hebben indrukwekkend genoeg respectievelijk $3,8 miljard en $3,1 miljard aan instroom verworven. Opmerkelijk is dat beide ETF’s binnen slechts vijf dagen na hun debuut de mijlpaal van $1 miljard aan beheerd vermogen passeerden.

Deze twee fondsen zijn de enige die in de eerste 20 dagen van handel meer dan $3 miljard aan kapitaalinstroom hebben gerealiseerd, en deden dit bovendien in vijf dagen of minder. Deze prestatie is des te opmerkelijker gezien het aanvankelijke sentiment van ‘verkopen bij nieuws’, maar ondanks dat hebben de Bitcoin ETF’s de prijs van Bitcoin naar het hoogste niveau in meer dan twee jaar getild.

Hoewel IBIT en FBTC de markt leiden, hebben andere Bitcoin ETF’s variërende niveaus van investeringsinstroom ervaren. De indrukwekkende handelsvolumes van de fondsen van BlackRock en Fidelity, die elk meer dan $6 miljard aan verhandelde aandelen hebben bereikt sinds hun lancering, onderstrepen de efficiëntie van de ETF-structuur voor het verhandelen van activa.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Is dit slechts het begin van de Bitcoin rally?
Vanguard CEO treedt af: zal zijn opvolger het Bitcoin-verbod herzien?
Bitwise voorziet een flinke toename in investeringen in Bitcoin ETF’s de komende maanden
Meer nieuws

Meest gelezen

Zoveel geld zou je nu hebben als je een jaar geleden voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Crypto analist: Dogecoin koers kan 11.500% stijgen
Onbekende crypto bereikt onverwachts nieuwe all-time high