silver gold
Ripple, Stablecoin

Eerste Goud- en Zilver-Stablecoins binnenkort gelanceerd op de XRP Ledger

De XRP Ledger (XRPL) zal binnenkort zijn eigen goud- en zilver-stablecoins faciliteren. Dit werd aangekondigd door Meld Gold, een pionier in tokenisatie, die een samenwerking is aangegaan met Ripple. Deze ontwikkeling is een belangrijk onderdeel van het uitbreiden van de toepassingen op het XRPL-netwerk, wat mogelijk nieuwe gebruikers kan aantrekken.

De koers van XRP reageerde licht positief op het nieuws en steeg met 0,7% in de afgelopen 24 uur. Desondanks blijft de altcoin nog altijd onder de prijsgrens van $0,50, als gevolg van een prijscorrectie op 7 juni. Toen daalde de koers van $0,526 naar $0,487, een daling van ongeveer 7,5%. Sindsdien is de prijs weer gestegen tot $0,497.

Lancering in Q3 van 2024

Meld Gold heeft aangekondigd dat de nieuwe goud- en zilver-stablecoins in het derde kwartaal van dit jaar zullen worden gelanceerd. Elke token van deze stablecoins zal gelijk staan aan 1 gram van het betreffende edelmetaal. Het beheer van de edelmetalen zal worden uitgevoerd door MKS Pamp en Imperial Vaults.

Deze stablecoins op het XRPL-netwerk zijn niet de eerste edelmetaal-tokenisaties die Meld Gold heeft gerealiseerd. Het bedrijf heeft eerder een vergelijkbare stablecoin gelanceerd op het Algorand (ALGO) netwerk, een ander groot smart contract platform. Verwacht wordt dat Meld Gold in de toekomst verdere tokenisaties zal uitvoeren, mogelijk op andere blockchain-platforms.

De toekomst van Real World Assets (RWA) op de blockchain

De CEO van Meld Gold, Michael Cotton, is enthousiast over de toekomst van de tokenisatiemarkt. Hij gelooft dat veel Real World Assets (RWA) in de toekomst op blockchain-netwerken zullen worden getokeniseerd. Cotton licht toe:

“Ons team van branche-experts heeft diepgaande ervaring in elk onderdeel van de supply chain, van productie, certificering en logistiek tot opslag en verzekering. Onze passie voor het vernieuwen en bevorderen van digitaal eigendom is perfect voor de komende RWA-revolutie. Wij zijn de industrie die de systemen kan leveren die alleen wij kunnen ontwerpen, om de fysieke wereld on-chain te brengen.”

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ripple nieuws

SEC wijst Ripple’s argument voor lagere boete resoluut af
Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken