Blockchain

Eftpos wil slimme steden in Australië voorzien van blockchain-technologie

Eftpos, een grote leverancier van verkooppunttechnologie in Australië, heeft zijn nieuwe plannen onthuld. Het bedrijf is van plan om blockchain-aangedreven autonome voertuigen en slimme steden uit te rollen in Australië.


Focus op slimme steden en autonome voertuigen

Het bedrijf gaat zich hiermee focussen op slimme steden; een trend die in meer landen steeds populairder begint te worden. Zo heeft onder andere de rapper Akon bekend gemaakt dat hij bezig is met een tweede slimme stad in Zuid-Afrika. Wil jij hier meer over weten? Klik dan even hier om naar het desbetreffende artikel te gaan.

Ook gaat het bedrijf zijn focus leggen op volledig autonome voertuigen en naar ‘eventuele extra mogelijkheden waar op dit moment nog niet aan gedacht is’, aldus een vertegenwoordiger van Eftpos. Hiervoor zal het bedrijf een infrastructuur moeten opzetten, waarvan verwacht wordt dat de nodige tijd erover heen zal gaan.


Netwerk van Hedera Hashgraph

Naar verluidt zal het netwerk van Hedera Hashgraph gebruikt worden. Naar verluidt zou dit het enige netwerk zijn dat dit type gebruiksscenario’s op dit moment al ondersteunt. In juli 2020 kondigde Eftpos al een eerste proof-of-concept aan voor een mogelijke Australische stablecoin, met behulp van het netwerk van Hedera’s Hashgraph. Naar verluidt zijn er al diverse met succes testen uitgevoerd. In januari van dit jaar is Eftpos het 17e bestuurslid geworden van Hedera en is het de allereerste operator van Hedera-knooppunten in Australië. Het bedrijf heeft hiermee vertrouwen in de toekomst van het netwerk en wil hier graag aan bijdragen.

Het is op dit moment helaas nog niet bekend wanneer deze (nieuwe) slimme steden operationeel zullen zijn.