bitcoin koers
Bitcoin

Eigenaar Mercado Bitcoin moet 2 maanden na eerdere ontslagronde 15 procent van personeel ontslaan

Het moederbedrijf van de Latijns-Amerikaanse Bitcoin beurs Mercado Bitcoin, heeft een nieuwe ontslagronde aangekondigd. Hiermee blijft 2TM mensen ontslaan tijdens de crypto-winter waar op dit moment geen einde aan lijkt te komen. Volgens Bitcoin Portal, een Braziliaans nieuwsplatform, gaat het in deze ontslagronde om 15 procent van het personeel.

Moeite met het verlies

2TM, het bedrijf achter Mercado Bitcoin, geeft aan grote moeite te hebben met de ontslagrondes. Een alternatief is het niet, want het bedrijfsleven is geen spelletje. Uiteindelijk gaat het om de pegels en die komen op dit moment niet genoeg binnen bij Mercado Bitcoin. Eerder claimde 2TM dat het juridische klimaat in Brazilië niet gunstig genoeg is ten opzichte van concurrerende landen. Bedrijven die zich eraan houden worden door deze regels ‘gestraft’ ten opzichte van partijen die het negeren.

Het grote 2TM is echter een target in Brazilië en kan het zich vanwege de omvang van het bedrijf niet permitteren om de regels te negeren. Eerder moest 2Tm in juni al 12 procent van het personeel, ongeveer 750 medewerkers, laten gaan. Tijdens deze ontslagronde haalde het “veranderingen in het wereldwijde financiële landschap” aan als reden.

Snijden in de operatie niet genoeg

Helaas voor 2TM is het simpelweg snijden in de operatie en besparen op andere kosten dan personeel niet genoeg om deze situatie de baas te blijven. Dat maakt het noodzakelijk om ook een deel van het personeel te ontslaan. “Het proces is met transparantie en respect uitgevoerd, om de medewerkers de eer te geven die ze verdienden. Zij hebben ons immers geholpen om zo ver te komen”, aldus 2TM over de ontslagronde.

Het grote 2TM is niet de enige partij die deze zomer harde beslissingen moest nemen. De afgelopen maanden hebben meerdere grote cryptopartijen een deel van hun personeel moeten ontslaan. Onder andere Gemini, Robinhood en Coinbase vallen in dit rijtje. Van de grote jongens lijkt alleen Binance de boel behoorlijk op orde te hebben momenteel.

Bitcoin nieuws

SkyBridge Capital oprichter voorziet Bitcoin koers van $200.000 in 2024
Bitcoin-prijs klimt naar 65.000 dollar na gematigde reactie Iran op Israëlische aanval
Bitcoin-transactieomzet overtreft Ethereum in aanloop naar Bitcoin halving
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving