Bitcoin (BTC) el salvador
Bitcoin

‘El Salvador haalt $1 miljard op voor Bitcoin mining project’

El Salvador haalt 1 miljard dollar aan toezeggingen op voor zijn vulkaanobligaties. Ook stablecoin-uitgever Tether hoort bij de groep van bedrijven die investeert in de nieuwe mining-operatie in El Salvador. Grappig feit is dat het project leeft onder de naam Volcano Energy, maar dat het in eerste instantie draait op zonne- en windenergie.

Wat is het doel?

Het grote doel van de mining-operatie of Volanco Energy is om El Salvador een dominante speler op het gebied van Bitcoin mining te maken. In theorie zou dat kunnen lukken omdat de industrie op dit moment nog relatief klein is.

Aan de andere kant is de mining-industrie op dit moment al een miljardenbal en zijn er behoorlijke kapitalen nodig om serieus mee te doen op het hoogste niveau.

De eerste Bitcoin-mine van El Salvador zal door 169 MW aan zonne-energie en 72 MW aan windenergie worden aangedreven. Dat moet genoeg zijn om 1,3 EH/s aan hashrate in de lucht te houden voor El Salvador.

Het is de bedoeling dat de Salvadoraanse overheid een “cruciale rol” speelt in het plannen en uitvoeren van de operatie. Volgens de berichtgeving zit de overheid voor ongeveer 23 procent in het project. De overige 27 procent is voor investeerders en de rest wordt geherïnvesteert.

Waar blijven de vulkanen?

De grote vraag is natuurlijk waar de vulkanen blijven die oorspronkelijk in het plan zaten. El Salvador zou zijn overtollige vulkanische energie inzetten om de Bitcoin miners aan het werk te houden. Nu gaat de eerste mine dus draaien op zonne- en windenergie.

In de verklaring staat wel dat deze eerste operatie “de weg naar de geothermische toekomst opent,” maar hoe precies is op dit moment niet duidelijk.

Dat Tether nu weer als investeerder op de lijst staat is gaaf om te zien. Eerder werd al bekend dat ze ook investeerden in Bitcoin-mining in Uruguay en dat ze Bitcoin kopen voor hun reservepot.

Zo draagt Tether op een bepaalde manier echt zijn steentje bij aan het ecosysteem. Nu is het te hopen dat de ellende bij Binance niet te zwaar op de industrie zal drukken. Vooralsnog ziet dat er niet fraai uit.

Regulatie nieuws

Binance Baas Changpeng Zhao Vraagt Rechtbank om SEC-rechtszaak te Verwerpen
Sam Bankman-Fried veroorzaakte Bitcoin’s daling van 81% in 2021
Mount Gox trustee wijzigt de terugbetalingsdeadline naar oktober 2024
Meer nieuws

Meest gelezen

XRP-gemeenschap reageert massaal op tweet van Elon Musk
Zoveel geld zou je nu hebben als je in januari 2018 voor 1000 euro aan Ripple (XRP) had gekocht
Kan je nog miljonair worden van Shiba Inu?