Regulatie Nieuws

Regulatie Nieuws

El Salvador koopt 410 Bitcoin na prijscrash tot $36K

De president van El Salvador, Nayib Bukele, bevestigde dat het land 410 BItcoins heeft gekocht voor $15 miljoen. Dat betekent dat El Salvador ongeveer $36.585 per BTC token heeft betaald.


“Sommige mensen verkopen hun Bitcoin heel goedkoop”

De nieuwe toevoeging aan El Salvador’s Bitcoin reserve werd aangekondigd door president Nayib Bukele. Hij bevestigde dat de aankoop van 410 Bitcoin werd gedaan tegen $15 miljoen.

El Salvador nam Bitcoin aan als wettig betaalmiddel op 7 september 2021. Het doel was om de catastrofale inflatie te overwinnen temidden van de verzwakkende koopkracht van het land. Het land heeft nu in totaal 1.801 Bitcoin gekocht in de afgelopen vier maanden. De aankopen werden vooral gedaan na koerscrashes.

De laatste aankoop is momenteel de goedkoopste aankoop voor El Salvador sinds het land Bitcoin heeft aangenomen als wettig betaalmiddel.

Bukele vertelt dat mensen hun Bitcoins veel te goedkoop verkopen. Hij houdt volledig vertrouwen in de cryptomunt.


Wil jij Bitcoin verhandelen op 1 van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


De koers crasht maar de adoptie groeit

De Bitcoin prijs is vandaag zelfs even gezakt tot onder de $35.000. Dit terwijl BTC in november nog een all time high bereikte van bijna $69.000. In de daaropvolgende maanden is de Bitcoin prijs echter hard gecrasht. De waarde van de munt is gehalveerd.

Ondanks dat blijft de adoptie groeien. Een nieuw rapport van Crypto.com voorspelt dat de wereldwijde cryptomarkt tegen het einde van 2022 één miljard gebruikers zal tellen, aangezien meer ontwikkelingslanden de stap van El Salvador naar mainstream Bitcoin-adoptie zullen imiteren. Crypto.com schat het volgende:

Als we een vergelijkbaar stijgingspercentage extrapoleren in 2022, zijn we op weg om 1 miljard crypto-gebruikers te bereiken tegen het einde van 2022.

Het rapport concludeert dat een combinatie van ontwikkelingslanden die El Salvador volgen en een “vriendelijkere houding” ten opzichte van de crypto-industrie betekent dat “naties het zich niet langer kunnen veroorloven om de groeiende push naar crypto door het publiek te negeren.”

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten