El Salvador Bitcoin
Bitcoin

El Salvador schrapt alle belastingen op technologie

El Salvador werd in 2021 het eerste land dat officieel Bitcoin adopteerde als wettig betaalmiddel. Nu zet het een volgende stap in zijn digitale revolutie en schrapt het alle belastingen op technologische innovaties. Samen met deze beslissing zet het land ook zijn National Bitcoin Office (ONBTC), ook wel bekend als “the Bitcoin office” op.

Technologie als oplossing

El Salvador is een land dat al jaren wordt geplaagd door hevige inflatie en een zware afhankelijkheid van de Amerikaanse dollar. Door gedeeltelijk over te stappen op Bitcoin hoopt president Nayib Bukele de economische positie van zijn land eindelijk wat te kunnen veranderen.

Als vervolgstap in deze strategie stuurde Bukele op 1 april een nieuwe wet naar het congres, waarmee alle belasting op technologische innovaties is geschrapt. Van inkomensbelasting, eigendomsbelasting en winstbelasting is straks geen sprake meer in El Salvador.

Extra steun voor dit initiatief komt via het zogenaamde Bitcoin office in El Salvador. Een soort wetgevend orgaan dat samenwerkt met Bitcoin-ondernemers en. bedrijven. Volgens de Asociación Bitcoin de El Salvador is het kantoor bedoeld om El Salvador om te toveren in een wereldwijde technologische en economische kracht.

Naast een financiële comeback voor het land, mikt president Nayib Bukele erop om op deze manier het toerisme in het land een boost te geven, terorisme te bestrijden en lokale business-hubs op te bouwen.

Vulkaanobligaties

Begin 2023 is ook eindelijk de wetgeving ingestemd die het mogelijk maakt om de langverwachte vulkaanobligaties uit te geven. Het idee van deze obligaties is om geld op te halen uit de financiële markt en daarmee te investeren in Bitcoin City en door Bitcoin te kopen.

De investeerders in de obligaties krijgen een rentepercentage en de helft van de winst die El Salvador weet te realiseren op de Bitcoin. In theorie kunnen dat dus hele interessante obligaties worden.

De term vulkaanobligaties komt van het idee om Bitcoin City vervolgens te laten draaien op duurzame energie die is opgewekt via de warmte van de vulkanen in El Salvador. Verder is het plan om met die energie Bitcoin te minen en op die manier de energie direct in geld om te zetten.

Bitcoin nieuws

Crypto analist voorspelt Bitcoin koers van $803.034
De Bitcoin hashrate daalt – Wat is er aan de hand?
Rentebeleid van Federal Reserve vergroot druk op Bitcoin koers
Meer nieuws

Meest gelezen

Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
Crypto analist verwacht een mega Solana crash tot $13
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken