Nieuws

Electroneum brengt smartphone uit van $80 dollar die crypto mined


Het blockchain bedrijf Electroneum heeft een spotgoedkope Android smartphone gelanceerd die cryptocurrency mined.


Electroneum smartphone gaat slechts $80 kosten

Afgelopen maandag kondigde het bedrijf aan dat het een smartphone uit gaat brengen waarmee gebruikers crypto kunnen minen via een app.

De smartphone gaat slechts $80 dollar kosten en zal alleen de eigen ETN token van Electroneum kunnen minen. Het minen van deze tokens kan de gebruiker zo’n $3 dollar per maand opleveren. Het bedrijf maakt het ook mogelijk dat de tokens offline gemined kunnen worden.

De Electroneum tokens kunnen worden gebruikt om mobiele apps te kopen of online te shoppen. Daarnaast is het ook mogelijk om je ETN tokens te verkopen op crypto exchanges. Op het moment van schrijven ligt de prijs voor 1 Electroneum token rond de $0,0072 dollar. De totale waarde van alle tokens bij elkaar ligt ongeveer rond de $65 miljoen dollar.

 

Mobiel wordt als eerst verkocht in Zuid Afrika

Er zijn nog geen specificaties bekend over de nieuwe telefoon, maar het is wel zeker dat het 4G en dual sim mogelijkheden biedt.

Het mobieltje wordt zo goedkoop omdat Electroneum de adoptie van blockchain en crypto’s in derde wereld landen wil uitbreiden. In sommige landen zal de nieuwe smartphone dan ook slechts rond de $60 dollar kosten.

“Om te beginnen zullen we de M1 smartphone verkopen in Zuid-Afrika, omdat dit onze introductiemarkt is.”, vertelt Nick Cook, hoofd van Operations bij Electroneum. Cook vertelt dat lokale dealers de smartphone gaan verkopen, maar dat de mobiel ook in Zuid-Afrika verkocht zal worden via Amazon.