Elon Musk
Bitcoin

Elon Musk haalt uit naar de Federal Reserve

De Bitcoin-vriendelijke Elon Musk is geen fan van het inflatiebeleid van de Amerikaanse Federal Reserve (centrale bank). Volgens Musk is de Federal Reserve veel te agressief geweest in hun pogingen om de inflatie te temmen, zo laat hij weten via Twitter. In een debat op het social media platform uit hij verder kritiek op het overmatige uitgavenpatroon van de Amerikaanse overheid.

Federal Reserve gaat te ver

Als je het aan Elon Musk vraagt, dan is de kans aanwezig dat de Amerikaanse dollar door het beleid van de autoriteiten zijn status als wereldreservemunt verliest. “Het is een serieus probleem. Het beleid van de Amerikaanse autoriteiten is te zwaar, waardoor landen de dollar willen lozen”, zo schrijft Musk.

Zijn woorden komen op een moment dat onder andere Rusland en China de handen ineen lijken te slaan om een alternatief voor de dollar te bouwen. In ieder geval voeren deze landen veel meer handel met de Chinese yuan, in plaats van de Amerikaanse dollar.

De kritiek van Musk komt ook omdat zijn bedrijven door de hogere rentes onder druk komen te staan. Tesla en SpaceX zullen ook last hebben van de hogere rentes. Dat merken ze in de verkopen van hun producten, maar ook het ophalen van financiering is op dit moment een stuk lastiger met de hoge rentes.

Bankencrisis en Bitcoin

Sommigen geloven dat de ernst van de bankencrisis in de Verenigde Staten betekent dat de Federal Reserve zijn beleid op korte termijn moet omdraaien. Dit zou betekenen dat ze van een streng beleid met hoge rentes terugmoeten naar lagere rentes.

Dat is uiteindelijk niet goed voor de lange termijn waarde van de dollar. Arthur Hayes, de voormalig CEO en mede-oprichter van BitMEX, verwacht onder andere om die reden dat de Bitcoin koers uiteindelijk naar 1 miljoen dollar zal stijgen.

Op dit moment zitten we daar echter nog ver vandaan, want vandaag handelt de Bitcoin koers op 27.889 dollar per stuk. Een koers van 1 miljoen dollar zou betekenen dat Bitcoin vanaf hier nog ongeveer 40 keer over de kop gaat. Die kans lijkt klein, maar er zijn gekkere dingen gebeurd in de wereld.

Bitcoin nieuws

Duitse Bitcoin verkoop doet de Bitcoin koers dalen
Duitse recherche verkoopt meer dan $195 miljoen aan inbeslaggenomen Bitcoin
Trump ontvangt miljoenen in Bitcoin van bekende crypto tweeling
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Michael van de Poppe: Dit is waarom de crypto koersen dalen