Elon Musk, Musk
Dogecoin

Elon Musk: “Mijn betrokkenheid bij Dogecoin is puur voor de lol, niets serieus”

Tijdens een recente bijeenkomst in Pennsylvania sprak de bekende ondernemer Elon Musk over verschillende cryptoprojecten, waaronder XRP en zijn favoriete memecoin Dogecoin (DOGE). Opvallend genoeg was de Tesla- en SpaceX-CEO deze keer terughoudender in zijn uitspraken. Hij gaf aan dat zijn interesse in Dogecoin vooral voortkomt uit humor.

Musk beschouwt Dogecoin als een bron van plezier. “Ik vind Dogecoin leuk omdat het simpelweg de beste bron van humor is,” verklaarde hij. Hoewel Musk vaak wordt gezien als een invloedrijke figuur binnen de cryptowereld, benadrukte hij dat de perceptie dat hij actief het blockchainbeleid vormgeeft zwaar overdreven is.

Speculaties over Musk’s mogelijke rol in een nieuw overheidsdepartement: D.O.G.E.

Ondanks zijn terughoudende opmerkingen weerhield dat cryptofans er niet van om te speculeren over zijn mogelijke invloed op de toekomst van digitale activa. Een hardnekkig gerucht suggereert zelfs dat, mocht Donald Trump de Amerikaanse presidentsverkiezingen winnen, Musk benoemd zou kunnen worden tot hoofd van een nieuwe afdeling: het “Department of Governmental Efficiency”.

Toevallig (of niet) is de afkorting van deze afdeling D.O.G.E. Dit departement zou zich richten op het efficiënter maken van overheidsprocessen.

Musk’s tweet veroorzaakt Dogecoin-gekte

De onbedoelde invloed die Musk uitoefent op cryptomarkten blijft groot. Een simpele tweet van hem met de woorden “D.O.G.E. zal het oplossen” leidde tot een flinke stijging van de Dogecoin-koers. In de daaropvolgende 24 uur steeg het handelsvolume van de memecoin naar ongeveer $1,5 miljard, en in de weken erna zagen we koersstijgingen van bijna 40%.

Musk’s opmerkingen over XRP

Tijdens een andere bijeenkomst in Pittsburgh sprak Musk voor het eerst publiekelijk over XRP. Toen hem werd gevraagd of hij denkt dat de XRP Ledger (XRPL) door financiële instellingen zal worden geadopteerd, benadrukte hij het belang van cryptocurrencies als een instrument tegen gecentraliseerde macht. Hoewel Musk geen specifieke mening gaf over XRP, gaf hij wel aan dat hij de technologie interessant vindt.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en ontvang een €10 bonus

 
Maak een account aan bij Bitvavo. Stort €10 en krijg een bonus van €10 helemaal gratis. Je betaalt de eerste 7 dagen geen handelskosten over de eerste €10.000 aan transacties. Begin nu!
 

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Dogecoin nieuws

Dogecoin op weg naar nieuwe all-time high? Analist ziet koers mogelijk stijgen tot $3
Waarom stijgt de Dogecoin koers vandaag?
Dogecoin koers stijgt met 14% dankzij massale whale-activiteit
Meer nieuws

Meest gelezen

Robert Kiyosaki onthult: Dit is de beste investering van nu – en het is niet Bitcoin of goud
Robert Kiyosaki waarschuwt voor gigantische crash: Bitcoin koers kan dalen tot $5000
Elon Musk praat voor het eerst over Ripple (XRP)
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk