Blockchain Nieuws

Elon Musk: “Mijn bullshit-detector ging af toen Bankman-Fried mij benaderde voor Twitter-deal”

Na de spectaculaire ineenstorting van het handelsimperium van Sam Bankman-Fried, nam ook Elon Musk de moeite om terug te blikken. Niet lang geleden benaderde Sam Bankman-Fried hem namelijk om namens Alameda Research enkele miljarden beschikbaar te stellen voor de overname van Twitter. Het zou gaan om een investering van tenminste 3 miljard dollar.

“Heeft Sam wel 3 miljard dollar?”

Michael Grimes, de bankier die Elon Musk ondersteunde tijdens de deal, liet weten dat Sam Bankman-Fried tenminste 3 miljard dollar in de deal wilde stoppen. Omtrent die investering wilde Sam Bankman-Fried met Elon Musk discussiëren over een mogelijke blockchain-versie van Twitter. Opvallend is dat Elon Musk dat helemaal niet zag zitten, omdat hij heel goed begrijpt hoe blockchain technologie werkt.

“Blockchain Twitter is niet mogelijk, omdat de benodigde bandbreedte en latentievereisten niet mogelijk zijn met een peer-to-peer netwerk, behalve als deze ‘peers’ gigantisch zijn, waarmee het hele idee van decentralisatie wegvalt”, aldus een duidelijke Elon Musk.

Op dat moment stond Elon Musk nog wel open om Sam Bankman-Fried te ontvangen. “Zolang ik maar geen moeizame blockchain-discussie moet voeren”, zo gaat Musk verder. “Laat hem maar weten dat ik wil praten […] Maar heeft Sam eigenlijk wel 3 miljard dollar aan liquide middelen?” Aldus Musk die de balans van Sam Bankman-Fried in twijfel trekt. “Hier had ik gelijk in. Mijn bullshit-detector ging af, waardoor ik niet dacht dat hij daadwerkelijk 3 miljard dollar had”, zo liet Musk enkele uren geleden weten.

Geen blockchain-Twitter

De meeste mensen die blockchain technologie begrijpen wisten al dat blockchain-Twitter niet mogelijk is. Het is goed om te zien dat ook Musk dat inziet en geen rare dingen wil doen met het platform. In die zin is het nog afwachten in hoeverre we straks dingen met crypto kunnen doen op Twitter. De enige realistische mogelijkheid is dat het in de toekomst ook mogelijk wordt om betalingen te verrichten via Twitter.

lightning network

Een integratie van het Bitcoin Lightning Network zou wat dat betreft een gave toevoeging zijn. Daarmee zou Musk de adoptie van Bitcoin en wellicht crypto in het algemeen een flinke boost kunnen geven. Het Lightning Network staat nog in de kinderschoenen, maar begint steeds serieuzere vormen aan te nemen. Zie bijvoorbeeld de capaciteit van het Lightning Network in de bovenstaande afbeelding.

Bitcoin nieuws

Broer van Litecoin-oprichter legt uit hoe Bitcoin naar 10.000 dollar kan zakken
Dollar springt omhoog, wat de kans op Bitcoin-rally kleiner maakt
Whale verkoopt 420 Bitcoin die hij in 2012 voor 15 dollar per stuk kocht
Meer nieuws

Meest gelezen

Europese Centrale Bank geeft grote waarschuwing over Bitcoin
Iemand stuurt 1 SHIB naar burn-adres
Waarom stijgt de Terra Classic koers vandaag?

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten