Elon Musk
Dogecoin

Elon Musk praat weer over crypto: Zijn voorkeur voor Dogecoin blijft onveranderd

Tijdens de vorige bull run had Elon Musk een aanzienlijke invloed op de prijzen van veel cryptocurrencies. De controversiële CEO van onder andere Tesla en Twitter (nu bekend als X) is sinds de marktcrash in 2022 grotendeels stil geweest over altcoins en Bitcoin (BTC).

In een recent interview sprak Musk zich echter weer uit over cryptocurrencies, waaronder Bitcoin en de populaire memecoin Dogecoin (DOGE). Hij benadrukte dat hij waarde ziet in BTC en andere cryptocurrencies.

In het interview, getiteld “X Takeover,” beantwoordde Musk vragen over cryptovaluta’s. Volgens de CEO van Tesla heeft de cryptomarkt intrinsieke waarde. “Ik denk dat Bitcoin waarde heeft, en andere crypto’s misschien ook,” zei Musk.

Hij benadrukte de rol van BTC en andere altcoins als onafhankelijke middelen, los van overheidstoezicht.

Dogecoin blijft favoriet van Musk

Musk brak ook de stilte rondom DOGE, de populaire memecoin die in 2021 flink in waarde steeg, mede door zijn eigen memes en verwijzingen. “Ik heb een zwak voor Dogecoin omdat ik van honden en memes houd,” verklaarde de CEO in het interview.

Musk blijft verbonden met de cryptowereld

Ondanks dat de controversiële miljardair zich terughoudend uitlaat over de cryptomarkt, blijft Musk nauw verbonden met Bitcoin en memecoins zoals Dogecoin. Tesla bezit namelijk nog steeds bijna 10.000 BTC-munten, momenteel ter waarde van bijna $650 miljoen. De crypto-community hoopt dat de CEO in de toekomst meer cryptomunten zal aankopen en nieuwe blockchain-functies zal integreren op het sociale mediaplatform X.

Crypto prijzen blijven dalen

Waar de woorden van Elon Musk eerder een grote invloed hadden op de cryptoprijzen, is dat momenteel beduidend minder het geval. In de afgelopen 24 uur daalde de koers van Bitcoin (BTC) met 3% naar een huidig niveau van $64.500.

Dogecoin (DOGE) kreeg een nog grotere klap, met een daling van 5% in dezelfde periode, waardoor de memecoin nu ongeveer $0,120 waard is. Dit is aanzienlijk lager dan de $0,174 die de altcoin in mei bereikte.

Dogecoin nieuws

Dogecoin (DOGE) staat voor mogelijk explosieve groei in 2025, zegt analist
Trump kiest Elon Musk voor nieuwe D.O.G.E.-commissie: Miljardenbesparingen in zicht?
Het succes van Dogecoin hangt af van Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
Crypto analist: Dit is hét moment om XRP te kopen voordat het $40 bereikt