NFT Nieuws

Elon Musk tweet over NFT en koers schiet met 57 procent omhoog

Niemand minder dan Elon Musk, de CEO van Twitter, Tesla en SpaceX, besloot gisteren om de crypto-wereld weer eens op zijn kop te zetten. Ditmaal door een meme van een Milady Maker NFT op zijn Twitter te publiceren. Musk gaf hier geen uitleg bij, waardoor de meme met de tekst “Er is geen meme. Ik hou van jou” voor zichzelf moet spreken.

Ruim 200.000 likes

Het is bizar om te zien hoeveel macht Elon Musk op dit vlak heeft. Hij publiceert een simpele meme en scoort daar ruim 200.000 likes mee. Zijn following is zo enorm groot, dat er maar weinig lijkt te zijn wat hij niet voor elkaar kan krijgen.

Als gevolg van het publiceren van de meme zijn de koersen van de NFT-collectie met 57 procent gestegen. Waar de bodemprijs voor Milady NFTs voor de tweet nog op 3,75 Ethereum lag, gaat het nu al om 5,25 Ethereum of ongeveer 10.000 dollar.

Op de NFT-marktplaats OpenSea ontstond na de berichten van Musk een ware run op Miladys. In één uur tijd werden er 600 verkocht, wat neerkomt op een volume van enkele miljoenen dollars. Alleen maar door een tweet van Elon Musk.

Daarmee is Milady verreweg het best verkopende NFT-project voor de afgelopen 24 uur. Het is nu nog de vraag wat Musk precies met de post wilde zeggen. De kans lijkt klein dat hij daadwerkelijk fan is van NFTs.

Negatief over NFTs

Eerder noemde Musk de beslissing van Twitter om NFT-profielfoto’s mogelijk te maken “bullshit.” Volgens de ondernemer had het bedrijf zijn focus beter kunnen leggen op het oplossen van het spamprobleem, waar hij overigens zelf ook nog geen oplossing voor heeft nadat hij het roer enkele maanden geleden overnam.

Maar op basis van zijn berichten van 21 januari 2022 lijkt duidelijk dat Elon Musk helemaal niets moet hebben van NFTs en daar ook geen toekomst of waarde inziet. Wat dat betreft is het vreemd dat de Milady-collectie nu met 57 procent is gestegen als gevolg van de door Musk gepubliceerde meme.

De kans lijkt heel klein dat hij daadwerkelijk investeert in de plaatjes. Al weet je het met iemand als Elon Musk natuurlijk maar nooit. Het kan ook zijn dat hij op deze manier bepaalde online-gemeenschappen achter zich probeert te scharen en zijn populariteit wil uitbreiden.

NFT nieuws

Louis Vuitton wil NFTs van 41.000 dollar aan klanten verkopen
Nike NFT’s zullen worden toegevoegd aan EA Sports-games
Reddit NFT’s bereikt mijlpaal van $32 miljoen aan totale verkopen
Meer nieuws

Meest gelezen

BREAKING: SEC beweert dat Solana, Polygon en Cardano effecten zijn
Google Bard voorspelt wie de rechtszaak van Ripple gaat winnen
Waarom daalt de crypto markt vandaag?