Regulatie Nieuws

Regulatie Nieuws

Elon Musk verkoopt voor 5 miljard dollar aan Tesla-aandelen

Elon Musk heeft voor 5 miljard dollar aan Tesla aandelen van de hand gedaan. De bekendmaking kwam nadat hij op Twitter had gevraagd of hij een deel van zijn aandelen in het bedrijf moest verkopen. Een meerderheid van zijn volgers zei ja.


Tesla CEO verkoopt 10% van zijn aandelen

Van de meer dan 3,5 miljoen Twitteraars die stemde, vond ongeveer 58% dat Musk 10% van zijn aandelen moest verkopen. Vlak na de aankondiging van de miljardair verloor Tesla 50 miljard op de beurs. Inmiddels is het aandeel echter weer gestegen.

Musk blijkt nu in september al opdracht te hebben gegeven deze week voor ruim een miljard aan aandelen te verkopen. Daar kwam dinsdag en woensdag nog eens 4 miljard dollar bij. Het is onduidelijk hoe de verkoop zich verhoudt tot de Twitter-poll en of Musk inderdaad van plan is Tesla-aandelen te blijven verkopen tot hij de geopperde 10 procent heeft bereikt.


Belastingtechnische beslissing

Uit de documenten blijkt dat Musk al in september van plan was om de aandelen te verkopen als onderdeel van zijn belastingverplichtingen. De CEO van Tesla vertelde dat hij zijn aandelen wel moest verkopen, en wel om de volgende reden:

Ik neem nergens een salaris of bonus in contanten aan. Ik heb alleen aandelen, dus de enige manier voor mij om persoonlijk belasting te betalen is door aandelen te verkopen

In de dagen na de poll daalde het aandeel Tesla met 16% en dook het op 10 november kortstondig onder de $1.000. Sommigen in de crypto wereld hopen dat hij misschien een deel van het geld in cryptocurrencies zal steken. Een twitteraar met de naam “Mr. Whale” vroeg zijn 357.000 volgers: “Welke cryptocurrency moet hij kopen om zichzelf de allereerste biljonair te maken?”

De CEO van MicroStrategy, Michael Saylor, stelde voor dat hij meer Bitcoin zou kopen na de Twitter poll maar voordat het nieuws over deze verkoop naar buiten kwam:

Als het doel diversificatie is, is een alternatieve strategie om te overwegen om de balans van $TSLA om te zetten naar een Bitcoin standaard en $25 miljard Bitcoin te kopen. Dat zou diversificatie, inflatiebescherming en meer opside opleveren voor alle beleggers op een fiscaal efficiënte manier

Volgens BitcoinTreasuries heeft Tesla momenteel 43.200 Bitcoin in bezit met een geschatte waarde van $2,79 miljard tegen de huidige prijzen.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten