Twitter Logo HQ
Regulatie

Elon Musk verwijdert het Twitter-account van Kanye West

Elon Musk heeft het Twitter-account van de Amerikaanse rapper Kanye West verwijdert. Dit omdat de rapper de de regel over het aanzetten tot geweld heeft geschonden.

Hij heeft de regel van het aanzetten tot geweld van Twitter geschonden. Volgens de regels van Twitter mag niemand iets plaatsen dat kan leiden tot verstoring van de vrede bij het grote publiek. Kanye West heeft zich hier niet aan gehouden aangezien hij openlijk steun betuigde aan de nazi’s.

Kanye West maakt Antisemitische opmerkingen

Tijdens een urenlange stream met Alex Jones uitte Kanye West zijn liefde voor de nazi’s. Hij zei zelfs dat hij van Hitler houdt. Kanye West maakte sowieso al een aparte indruk in de show aangezien hij een zwart masker op had en maar bleef praten over de duivel. Verder bleef Kanye West zeggen dat Hitler veel goede dingen had gedaan. Kanye zei bijvoorbeeld dat hij snelwegen aanlegde, de microfoon heeft geïntroduceerd en meer. Kanye ging zelfs zo ver om te zeggen dat hij van Hitler en de nazi’s houdt.

Hij tweette ook een foto van het nazi-logo, met de hashtag #LOVESPEECH en het onderschrift ‘Ye Loves Everyone’.

Was het een fout om Kanye weer toe te laten op Twitter?

Het Twitter account van Kanye West was hiervoor al een keer geschorst vanwege antisemitische tweets. Sinds Musk Twitter heeft overgenomen, heeft hij zijn account echter teruggekregen. Maar dat was niet voor lange duur, zo blijkt nu.

Kanye West heeft de laatste tijd tot grote controverses geleid die ertoe hebben geleid dat verschillende merken zich van hem distantieerden. Tijdens het bijwonen van de Paris Fashion Week dit jaar droeg hij een t-shirt met de tekst “White Lives Matter”, dat werd gebruikt door extreem rechtse groeperingen toen de Black Lives Matter-beweging gaande was.

Populaire merken zoals Balenciaga, Adidas en Gap hebben hun banden met Kanye verbroken vanwege de schadelijke controversiële uitspattingen van de rapper.

Regulatie nieuws

FTX oprichter Sam Bankman-Fried krijgt 25 jaar celstraf
Indonesische financiële waakhond introduceert regelgevingssandbox voor crypto-producten
‘FTX gebruikers krijgen 140% van de waarde van hun kapitaal terug’
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Cathie Wood: Bitcoin koers hard op weg naar $1,5 miljoen
Waarom stijgt de Bitcoin prijs vandaag?