Altcoin Nieuws, Dogecoin Nieuws

Altcoin Nieuws, Dogecoin Nieuws

Elon Musk’s SpaceX lanceert Dogecoin maanmissie

SpaceX lanceert DOGE-1, de allereerste commerciële Lunar-payload die volledig in Dogecoin is betaald. Volgens SpaceX-CEO Elon Musk wordt Dogecoin de eerste crypto en de eerste meme in de ruimte.


Dogecoin als ‘basis voor interplanetaire handel’

SpaceX, het raketbedrijf van Elon Musk, zal de “DOGE-1 Mission to the Moon” lanceren in Q1 2022. Het zal de allereerste commerciële Lunar-payload markeren die volledig is betaald in “meme-coin” Dogecoin (DOGE). De missie, die zondag werd aangekondigd door Canadian Geometric Energy Corporation, zal een kubus-satelliet van 40 kilogram naar de maan zien vliegen als lading op een van de Falcon 9-raketten van SpaceX.

“Deze missie zal de toepassing van cryptocurrency buiten de aarde demonstreren en de basis leggen voor interplanetaire handel”. Zo zei SpaceX Vice President of Commercial Sales Tom Ochinero in een verklaring.

Geometric Energy specificeerde de exacte hoeveelheid Dogecoin die betrokken was bij de transactie met SpaceX echter niet. De CEO van het bedrijf Samuel Reid zei wel dat “na officieel een transactie met DOGE te hebben uitgevoerd voor een deal van deze omvang”, de twee bedrijven “DOGE hebben gevestigd als een eenheid van de maanactiviteiten in de ruimtevaartsector.” Elon Musk reageerde op zijn beurt op de aankondiging op Twitter en verklaarde dat Dogecoin de eerste crypto en eerste meme in de ruimte wordt.

Op 1 april tweette Musk dat “SpaceX dogecoin letterlijk op de maan gaat zetten”. Destijds werd het beschouwd als een van zijn vele grappen over de cryptocurrency.


De prijs van Dogecoin keldert na SNL

De aankondiging komt in de nasleep van Musk’s verschijning op comedyshow Saturday Night Live. Hierin beschreef hij Dogecoin als “een niet te stoppen financieel voertuig dat de wereld gaat overnemen.”

Musk’s verschijning op SNL voorspelde zelfs een Dogecoin-crash, waarbij de cryptocurrency kelderde van zijn vorige hoogste punt van $0,74 naar 0,47. Momenteel verhandelt Dogecoin rond de $0,51, een stijging van circa 4% in de afgelopen 24 uur. Ondanks de prijsdaling is Dogecoin de afgelopen maand alleen al met meer dan 800% gestegen en werd het de op vier na grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie.

Onlangs is bekend geworden dat de cryptocurrency exchange van de Winklevoss-broeders, Gemini, de memecoin toegevoegd heeft aan hun earn-programma. Hierdoor kunnen Gemini-gebruikers rente ontvangen op hun DOGE-bezit. Wil jij hier meer over weten? Klik dan hier om naar het betreffende artikel te gaan.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten