NFT Nieuws

Eminem koopt Bored Ape Yacht Club NFT voor $450.000

De Grammy award-winnende rapper is nu eigenaar van een Ethereum NFT en hoort bij de Bored Ape Yacht Club.


Eminem sluit zich aan bij de Bored Ape Yacht Club

Eminem heeft zich bij de Bored Ape Yacht Club (BAYC) aangesloten. Hij kocht een van de Ethereum apes voor 123,45 Ethereum ($452.000). Inmiddels is het zijn profielfoto op Twitter geworden. Ondertussen heeft hij tot nu toe minstens 15 NFT’s verzameld op OpenSea onder de naam Shady_Holdings.

Eminem is een van de best verkopende muzikale artiesten aller tijden, met meer dan 220 miljoen verkochte platen wereldwijd. Hij is ook de enige rapper die ooit een Academy Award en een Golden Globe Award voor Best Original Song heeft gewonnen. Hij won deze voor “Lose Yourself” in de film “8 Mile”. Ook heeft hij talloze American Music Awards en 15 Grammy Awards gewonnen.

Collega BAYC lid GeeGazza heeft de blond ape verkocht aan Eminem. Hij merkte op: “Ik leef in een simulatie.” Eminem heeft nog niet publiekelijk gereageerd op de aankoop.

GeeGazza hoopte deze NFT al maanden aan Eminem te verkopen. In november zei hij:

Ik denk nog steeds dat Eminem voorbestemd is om mijn bored ape op een dag te kopen. Ik ben al heel lang aan het manifesteren dat Eminem mijn ape koopt.”

Het digitale agentschap Six heeft de eer opgeëist voor de verkoop van BAYC NFT aan Eminem. Dit deed Six door op Twitter te schrijven dat hun creator-gerichte agentschap heeft geholpen de ape te bemachtigen, die ze de “EminApe” noemen. De aap lijkt immers op de rapper. Het agentschap heeft eerder samengewerkt met de rapgroep Wu-Tang Clan en elektronische artiesten Tycho en Galantis.


Eén na grootste NFT-project op OpenSea

Met zijn nieuwe EminApe is Eminem officieel toegetreden tot het op één na grootste NFT-project op OpenSea qua volume. De BAYC is tot nu toe 284.765 Ethereum, goed voor $977,6 miljoen. De bodemprijs staat momenteel op 60 ETH ($220.000).

Eminem heeft zich aangesloten bij vele andere beroemdheden, waaronder NBA-ster Stephen Curry en talkshowhost Jimmy Fallon.

Bored Apes heeft onlangs CryptoPunks overtroffen in bodemprijs, een enorme prestatie voor een project dat net begon in april 2021.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten