Bitcoin

Energiebedrijf Portugal gaat Bitcoin (BTC) als betaalmiddel accepteren

Een relatief klein energiehandelsbedrijf in Portugal genaamd Luzboa, gaat zeer binnenkort beginnen met de acceptatie van Bitcoin (BTC) als betaalmiddel voor de door hun geleverde elektriciteit.


Bitcoin kan volgende maand al gebruikt worden

Naar verluidt kunnen de klanten van Luzboa vanaf aankomende maand beginnen met het betalen van hun elektriciteitsrekeningen met Bitcoin, mocht dat gewenst zijn.

Om dit mogelijk te maken heeft het bedrijf in eerste instantie een Bitcoin-wallet aangemaakt. Via een nieuw betalingssysteem genaamd Bit Spot kunnen klanten vervolgens hun rekening in Bitcoin afrekenen. Het bedrijf kan ervoor kiezen om de BTC direct om te zetten in Euro’s, of deze in BTC te laten staan. Verwacht wordt echter dat zij de BTC direct zullen omzetten in Euro’s, gezien dit normaliter op deze manier gebeurd.


Accepteren Bitcoin logische stap

Volgens het bedrijf is dit een logische stap. Volgens het bedrijf groeit de interesse in cryptocurrencies ook in Portugal hard. Door hier vroeg in te springen, zou het bedrijf eventueel een nichemarkt kunnen veroveren.

Luzboa heeft een klantenbestand van ongeveer 5.000 actieve klanten, voornamelijk in de regio ‘Centro’ van Portugal. Het bedrijf is recentelijk overgenomen door de Nexus Energía Group, het op 4 na grootste onafhankelijke energiebedrijf in Spanje. Zij hebben een belang van 51% in het bedrijf.

Verwacht wordt dat de groei in interesse in Portugal in de komende jaren nog verder zal stijgen. Het is momenteel namelijk een opkomende markt. De Portugese regering is dan ook erg cryptovriendelijk. Momenteel wordt er in het land namelijk geen belastingen op de crypto-handel gevraagd. Dit doordat de Portugese minister van Financiën in 2017 had aangegeven dat Bitcoin niet belastbaar was. Van dit standpunt zijn ze dan ook nog niet verandert. Het is echter onbekend of dit in de toekomst eventueel zal gaan veranderen.

Bitcoin nieuws

Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?
Bitcoin Halving is voltooid: Wat betekent dit voor de toekomst?
Expert voorspelt miljardeninstroom voor Hongkongse Bitcoin ETF
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving
Crypto analist waarschuwt voor voor enorme koersval altcoins