Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Enorme Bitcoin Crash is niet meer dan Traders die Traders zijn

De Recente Bitcoin crash was waarschijnlijk niets meer dan het resultaat van standaard handelsactiviteiten.

De Bitcoin prijs daalde gisteren, op sommige exchanges, met meer dan $1000 in enkele minuten tijd. Toch hoeft dit niks speciaals te betekenen zegt Matthew Ficke van OKCoins.

“Prijsbewegingen zoals we gisteren zagen, trekken doorgaans korte termijn traders aan die proberen te positioneren voor een grotere prijsuitbraak omhoog”, zei Ficke.


$10.400 is een belangrijke zone

Bitcoin kent roerige dagen. Op 1 juni steeg de prijs van $9.450 tot een hoogtepunt van $10.450. De dag erna viel de prijs terug naar $9.100. Op sommige exchanges daalde de koers zelfs tot onder de $9.000 en op BitMEX zakte de prijs naar $8.600.

Ficke noemt het prijsniveau van $ 10.400 historisch gezien een belangrijke zone. Sinds het najaar van 2019 heeft Bitcoin deze zone drie keer getest, maar is elke keer niet in staat gebleken deze zone te doorbreken.

“Het is waarschijnlijk dat er in de buurt van dit niveau short liquidaties worden uitgelokt”, legde Ficke uit over de crash van 2 juni. “Actieve traders die zichzelf positioneren proberen hun risico’s vaak te beheersen door stoploss niveau’s in te stellen” zei hij. Dit zijn niveaus die handelaren vooraf hebben vastgesteld en die automatisch handelsposities sluiten met verlies, waardoor verdere verliezen worden voorkomen. Dit zorgt er voor dat er een waterval van verkooporders op gang komt en de koers crasht.


Probeer vandaag nog crypto te verhandelen en mis nooit een kans om winst te maken! – Ga naar Stormgain.


Ethereum is de katalysator

Ficke is van mening dat Ethereum een belangrijke rol speelt in de positiviteit in de cryptomarkt. Hij vertelt dat de munt de katalysator is van de recente prijsstijgingen.

Sinds Bitcoin een paar weken geleden halveerde, is de marktdominantie van het BTC langzaam gedaald terwijl die van ETH is gestegen.

“Er werd meer aandacht besteed aan crypto als activaklasse en het toegenomen bewustzijn lijkt nu zijn vruchten af te werpen”, zei Ficke. De OKCoin-exec verwacht ook een opkomende hype rond ETH 2.0.

Naast de positiviteit die Ethereum met zich mee brengt, lijken alle macro factoren de cryptowereld steeds sterker te maken. De onzekerheid in de wereld economie geeft cryptomunten kracht:

“Sommigen investeerders kopen Bitcoins als een afdekking tegen overmatige invloed van de overheid. Velen lijken crypto’s als relatief aantrekkelijk alternatief van normale aandelen te beschouwen.”

Ongeacht de redenering, blijft het bewustzijn over de cryptomunten toenemen. De institutionele interesse neemt namelijk toe en de spot exchanges laten noteren record volumes. De kans lijkt dus groot dat de BTC koers op lange termijn ‘gewoon’ blijft stijgen.

 

Bitcoin nieuws

Crypto miners verkopen record aantal Bitcoin Crypto miners verkopen record aantal Bitcoin
Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash
China waarschuwt dat Bitcoin koers naar $0 kan zakken China waarschuwt dat Bitcoin koers naar $0 kan zakken
Meer nieuws

Meest gelezen

Experts: Shiba Inu koers kan tot $4,15 stijgen in 2040 Experts: Shiba Inu koers kan tot $4,15 stijgen in 2040
Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash
Deze week vallen er twee cruciale beslissingen in Ripple rechtszaak Deze week vallen er twee cruciale beslissingen in Ripple rechtszaak
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten