Bitcoin analist
Bitcoin

Enorme vraag naar Bitcoin: Investeerders kopen BTC 5,5x sneller dan miners kunnen produceren

On-chain data toont aan dat Bitcoin-investeerders recentelijk een hoeveelheid BTC hebben opgekocht die gelijk is aan 5,5 keer de productie van miners.

In een bericht op X besprak analist James Van Straten de accumulatie door Bitcoin-investeerders en vergeleek deze met de recente instroom van spot exchange-traded funds (ETF).

Hieronder is de grafiek te zien die de analist deelde, waarin de recente netto-instroom in de portefeuilles van BTC-investeerders wordt weergegeven.

Zoals de grafiek laat zien, hebben Bitcoin-investeerders massaal BTC gekocht, wat aangeeft dat we ons in een accumulatiefase bevinden.

Bitcoin-accumulatie veel hoger dan maandelijkse uitgifte

De analist heeft ook de gegevens voor de maandelijkse uitgifte van het netwerk in dezelfde grafiek opgenomen. De “uitgifte” verwijst naar de hoeveelheid BTC die miners produceren door het oplossen van blokken. De maandelijkse uitgifte geeft aan hoeveel BTC er in de afgelopen maand is geproduceerd.

Uit de grafiek blijkt dat de Bitcoin-accumulatie aanzienlijk hoger is dan de maandelijkse uitgifte. Dit betekent dat investeerders BTC sneller hebben gekocht dan miners kunnen produceren.

In de afgelopen dertig dagen hebben BTC-investeerders 71.000 BTC gekocht, wat bijna 5,5 keer zoveel is als de 13.000 BTC die de miners in dezelfde periode hebben gemined.

Grote uitstroom crypto beurzen

Maar hoe is het mogelijk dat investeerders meer BTC hebben kunnen kopen dan er gemined wordt? Waar komt de extra Bitcoin vandaan? Het antwoord ligt bij de beurzen. Gecentraliseerde beurzen zijn niet opgenomen in de investeerderscohorten en fungeren als de plaatsen waar houders hun munten opnemen.

Zoals een andere analist opmerkte daalt de Bitcoin Exchange Reserve al een tijdje sterk.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Liquidatiegolf gaat Bitcoin naar nieuwe all-time high brengen?
Duitse overheid verplaatst grote hoeveelheid Bitcoin
LandBridge, een Amerikaans bedrijf gespecialiseerd in de aankoop van land voor olie- en gaswinning, verdient geld aan Bitcoin miners
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Michael van de Poppe: Dit is waarom de crypto koersen dalen